Guvernul îşi asumă sănătatea Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Guvernul îşi asumă sănătatea

Reforma din sănătate a fost aprobată în şedinţa de Guvern care a avut loc ieri. Procedura de legiferare a pachetului de legi va fi realizată prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. Aceasta era metoda propusă de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru ca reforma sanitară să intre în vigoare cât mai repede.
Cele 17 legi ale sănătăţii au fost analizate în prealabil de Guvern şi au fost supuse la o dezbatere publică în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, pe 17 ianuarie.
Noutăţile legislative prevăd introducerea taxei pe viciu, fapt care va duce la creşterea preţului la produsele din tutun şi alcool, urmând ca fondurile să fie folosite de Ministerul Sănătăţii ca fonduri suplimentare, din venituri proprii. Totodată, pensionarii cu pensii mai mari de 9 milioane ROL vor contribui după intrarea legilor în vigoare, la Fondul naţional de sănătate.
O altă noutate preznetată de ministrul Sănătăţii este majorarea salariilor personalului din sănătate cu 11% în 2006, măsură care va fi realizată în două tranşe.
Înaintea anunţului făcut de Călin Popescu Tăriceanu, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat ordinele ministrului Nicolăescu prin care l-a revocat a doua oară din funcţie pe Sorin Oprescu de la conducerea Spitalului Universitar şi Elias. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul Comitetului Director de la Spitalul Universitar. Această hotărâre poate fi aplicată imediat, dar şi atacată în termen de cinci zile. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu a dorit să comenteze în vreun fel această decizie, până când nu va discuta cu reprezentantul legal. (C.A.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE