Mazilire politicã la Haltrich Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Mazilire politicã la Haltrich

3118_capMazilire.gifDirectorul adjunct al liceului sighişorean "Joseph Haltrich", Ilie Ştefan, şi-a prezentat miercuri demisia din funcţie l |n aceeaşi zi, inspectorul şcolar general Suzana Ganţã a semnat decizia de numire ca director adjunct interimar a Marianei Cojocaru l Noul director a fost instalat joi, în timpul unei pauze l Ilie Ştefan este membru PD şi ar fi trebuit, teoretic, sã se bucure de sprijinul inspectoratului, condus de un reprezentant al democraţilor l Cu toate acestea, Ştefan a avut în ultimul an o serie de conflicte cu Mieluş Coman, liderul democraţilor din Sighişoara, a cãrui soţie este profesoarã la acelaşi liceu şi prietenã bunã cu noul director

Ştefan Ilie, directorul adjunct al Liceului "Joseph Haltrich" din Sighişoara şi-a prezentat miercuri, în mod surprinzãtor, demisia din funcţia de director adjunct al instituţiei. Potrivit purtãtoarei de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Iolanda Cãtinean, fostul director a invocat, la momentul depunerii demisiei, motive personale. Gestul lui Ştefan i-a surprins pe majoritatea colegilor, mai ales cã, atât potrivit directorului Mircea Maier, cât şi purtãtoarei de cuvânt a inspectoratului, controlul realizat în urmã cu câteva zile la liceu nu a evidenţiat nici un fel de preoblemã legatã de activitatea directorului adjunct.

Retragere politicã?

Retragerea lui Ştefan, care ocupã postul de director adjunct din 1987, pare a fi fost determinatã de conflictele pe care, ca preşedinte al PD Sighişoara, le-a avut cu Florian Mieluş Coman în ultimul an. Consilier local, Coman este unul dintre apropiaţii noii echipe de conducere a partidului, fãcând parte şi din comisia mixtã care a preluat conducerea pânã la organizarea alegerilor. |n acelaşi timp, Ligia Coman, soţia consilierului, este colegã cu Ştefan şi prietenã bunã cu noul director, Mariana Cojocaru, despre care profesorii de la Haltrich susţin cã ar fi depus mai multe reclamaţii în ultimii ani împotriva conducerii şcolii.
Trebuie precizat cã, deşi susţine cã nu este membru de partid, noua directoare a participat la şedinţa din luna decembrie a PD, şedinţã la care au fost prezenţi Suzana Ganţã şi Dorin Florea.
Un alt aspect interesant este promptitudinea cu care inspectorul şcolar general a acceptat demisia lui Ştefan şi a semnat ordinul de numire în funcţie a Marianei Cojocaru, în aceeaşi zi, adicã miercuri. Din pãcate, Suzana Ganţã era ieri la Bucureşi şi nu a rãspuns la telefon.
Cel care a dus decizia de numire în funcţie a noului director a fost inspectorul Dumitru Orosan. Acesta a refuzat ieri sã rãspundã la întrebãrile noastre legate de viteza cu care s-a fãcut schimbarea din funcţia de director adjunct a lui Ilie Ştefan, susţinând cã a primit interdicţie de a da presei orice relaţii, interdicţie venitã din partea inspectorului şcolar general.

Relu TĂTAR

"Din câte ştiu eu a demisionat din motive personale. Ordinul de numire a fost semnat de inspectorul şcolar gene-ral, doamna Ganţã. Mai multe nu vã pot spune, dar demisia nu are nici o legãturã cu inspecţia tematicã".
Iolanda Cãtinean,
purtãtor de cuvânt IŞJ

"Ştefan e prea de treabã pentru echipa care conduce acum PD. Lor le trebuie alt tip de oameni, nu ca Ştefan, care e un om cu bun simţ. Nu mã mir cã l-au fãcut sã plece, dar ãsta e numai începutul. Or sã vinã şi altele".
Gheorghe Sãmãrghiţan, vicepreşedinte PD Mureş

Foarte probabil, Ilie Ştefan va fi debarcat în curând şi din PD, fiind considerat de Coman "prea moale". De altfel, Florian Mieluş Coman este recunoscut de mult timp ca lider al PD Sighişoara. Locul lui Ştefan în funcţia de preşedinte al PD Sighişoara ar putea fi preluat de Marius Mãndãianu, consilier local şi apropiat al lui Coman.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director adjunct al Liceului "Joseph Haltrich" trebuie organizat, potrivit legii, pânã cel târziu în 30 august.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE