Reghina Fãrcaş se întoarce Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Reghina Fãrcaş se întoarce

3120_reghinaF.gifCompletul Curţii de Apel a suspendat ieri ordinul prin care Reghina Fãrcaş a fost demisã din funcţia de director executiv al AJOFM Mureş. Sentinţa consemneazã cã ordinul de demitere din funcţia publicã, semnat de preşedintele ANOFM, nu îşi produce efectele pânã la soluţionarea procesului în care Fãrcaş a contestat demiterea sa. Avem doi directori executivi în funcţie?

Judecãtorii de la Curtea de Apel Târgu Mureş s-au pronunţat ieri pentru suspendarea ordinului prin care fostul director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncã Mureş, Reghina Fãrcaş, a fost demisã din funcţie anul trecut. Judecãtorii au hotãrât cã ordinul de demitere nu va produce nici un efect, cu toate cã acest lucru s-a întâmplat, pânã ce nu va fi soluţionat pe fond procesul în care Reghina Fãrcaş contestã demiterea sa, catalogatã drept nelegalã şi abuzivã. Prin aceastã decizie a completului de judecatã al Curţii de Apel, în momentul de faţã putem considera cã avem doi directori executivi ai AJOFM, deoarece suspendarea efectelor ordinului echivaleazã cu o repunere în funcţie a Reghinei Fãrcaş, în timp Luminiţa Core, fiind singura candidatã, a câştigat concursul pentru postul de director executiv, organizat de cãtre ANOFM în a doua jumãtate a anului trecut. Decizia datã în contencios administrativ de cãtre CA Târgu Mureş este definitivã şi executorie şi poate fi atacatã de cãtre oricare dintre pãrţile nemulţumite – ANOFM sau Reghina Fãrcaş, cu recurs la |nalta Curte de Justiţie şi Casaţie în termen de 15 zile de la comunicare.

Demitere politizatã

Scandalul demiterii Reghinei Fãrcaş, în care s-au implicat, inclusiv, liderii judeţeni ai CNSLR Frãţia, a izbucnit la începutul anului trecut. Ex-directorul AJOFM nu a înţeles sã plece de bunãvoie din funcţie, aşa cum s-au întâmplat în cazul altor şefi ai serviciilor descentralizate, astfel cã timp de câteva luni a fost ţinta şicanelor atât a democraţilor mureşeni, cãrora le revenea postul prin protocolul semnat de şefii locali ai partidelor din coaliţie, dar şi a şefilor ANOFM. Astfel, înainte de a fi demisã, Reghina Fãrcaş, ex-şeful AJOFM Mureş a fost trimisã în faţa Comisiei de Disciplinã deoarece a permis jurnaliştilor de la Zi de Zi sã asiste şi sã redea o convorbire telefonicã pe care aceasta a avut-o cu preşedintele ANOFM, democratul Silviu Bian. "Este redatã fãrã acceptul domnului Silviu Bian, secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã, convorbirea telefonicã dintre domnia sa şi doamna Reghina Fãrcaş", s-a arãtat la vremea respectivã în adresa trimisã Comisiei de Disciplinã de Maria Cristina Gheorghian, şef serviciu în cadrul Direcţiei Comunicare din cadrul ANOFM, adresã care face referire la convorbirea telefonicã în care Silviu Bian recunoaşte cã postul Reghinei Fãrcaş este vânat de alte persoane.De asemenea, instituţia pe care o conducea şi activitatea sa au fost în mai multe rânduri controlate, la iniţiativa democraţilor mureşeni, gãsindu-se o serie de neregului, cu toate cã, paradoxal, la nivel de ţarã, AJOFM Mureş a obţinut calificativul foarte bine, situându-se pe primele cinci locuri într-un top al agenţiilor. |n cele din urmã, Reghina Fãrcaş a fost destituitã din funcţie, iar pentru o perioadã pânã la organizarea unui nou concurs pe funcţie, preluatã de soţia ex-vicepreşedintelui PD, Alexandru Core, Luminiţa, interimatul a fost asigurat de cãtre Monica Ştefan, directorul executiv adjunct. Este interesant de urmãrit cum va evolua procesul, care, în cazul în care Fãrcaş are câştig de cauzã, îi va pune într-o posturã dificilã pe şefii ANOFM, dar şi pe Luminiţa Core.

Ligia VORO

"Abia am aflat şi eu despre acest lucru. E o sentinţã judecãtoreascã, pe care nu sunt în mãsurã sã o comentez. Eu am dat concurs, deocamdatã îmi vãd de treabã, sunt încã în funcţie",
Luminiţa Core,
director executiv AJOFM

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE