Reghinul va avea o pistă nouă de motocross Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

Reghinul va avea o pistă nouă de motocross

Problema pistei de motocros de la Reghin pare a se fi rezolvat după ce în şedinţa Consiliului Local de la începutul acestei săptămâni conducerea oraşului a reuşit să ajungă la înţelegere cu şefii clubului de motosport Humi Racing Team (HRT). Autorităţile au propus ca pista actuală să fie desfiinţată, iar în locul acesteia să se construiască una nouă, pe un teren pus la dispoziţie de oraş, dar la o anumită depărtare de spaţiul locuit. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.

HRT a acceptat această propunere după ce în trecut s-a confruntat cu numeroase probleme din cauza zgomotului produs de motociclete. Locuitorii din apropiere s-au arătat foarte nemulţumiţi din cauză că păşunea a fost transformată în teren de antrenament pentru amatorii de motocros, şi chiar în locul de desfăşurare al uneia dintre etapele campionatului naţional (CN). HRT însă a avut acceptul primăriei când s-a apucat de lucru, deci: nimic ilegal. Cu toate acestea s-au primit foarte multe sesizări cu privire la zgomotul şi praful care părea că acoperă totul din împrejurimi, şi chiar din cauza faptului că – susţineau semnătarii petiţiilor – motocicletele nu erau oprite nici măcar atunci când în cimitirul din apropiere aveau loc înmormântări.
Deşi problemele puteau fi rezolvate pe cale amiabilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Degeaba s-a dispus să nu mai fie disturbate ceremonialele de înhumare, degeaba s-a dorit plantarea de arbuşti la marginea terenului pentru reţinerea prafului, degeaba s-a comandat studiul de zgomot, până la urmă tot la soluţia extremă s-a ajuns, aceea de mutare a pistei.
Problema este că datorită succesului – atât organizatoric, cât şi din punctul de vedere al spectatorilor – de care s-a bucurat etapa CN organizată la Reghin s-a luat decizia includerii acestui concurs în calendarul manifestaţiilor sportive al federaţiei de specialitate cu titlu permanent. Cum însă aşa ceva nu este posibil fără să existe un spaţiu de desfăşurare special amenajat pentru curse, cineva trebuia să garanteze că până la data de desfăşurare a etapei de la Reghin noua pistă va exista. Primăria s-a angajat să rezolve toate formalităţile legat de acest lucru. Această promisiune se va regăsi în contractul ce se va semna pe de o parte de primărie, iar pe de altă parte de HRT. Reprezentanţii clubului au cerut doar să li se dea voie ca până la realizarea noului teren de antrenament să-şi poată desfăşura activitatea pe pista actuală. Deocamdată nu s-a luat nici o decizie, hotărârea în acest caz urmând a se lua după discuţiile ce vor fi purtate cu ocazia semnării contractului. (D.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE