Justiţia mureşeanã se curãţã Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Justiţia mureşeanã se curãţã

Fostul preşedinte al Tribunalului Mureş, actualmente judecãtor la Curtea de Apel Târgu Mureş, Aurel Fãrcaş, vrea la pensie. Aceasta în ciuda faptului cã nu a împlinit vârsta de pensionare. Fãrcaş a cerut însã pensie de serviciu în baza legii care prevede cã se poate pensiona dacã are vechime neîntreruptã în magistraturã de cel puţin 25 de ani.

Judecãtorul a cerut sã fie lãsat la pensie cu începere din data de 1 februarie, dar pânã în momentul de faţã Consiliul Superior al Magistraturii nu a transmis o decizie de încetare a raporturilor de muncã, drept pentru care controversatul magistrat poate fi gãsit în continuare în biroul sãu de la Curtea de Apel Târgu Mureş, singurul birou în care justiţiabilii au accesul neîngrãdit şi nemonitorizat de jandarmi. Aurel Fãrcaş nu a mai fost însã lãsat sã judece începând din data de 1 februarie, el ocupându-se în prezent de lichidare.
Surse neoficiale din justiţia mureşeanã spun cã Aurel Fãrcaş ar fi cerut pensionarea deoarece nu a mai rezistat volumului de muncã dupã pensionarea colegului sãu Alexandru Ciubucã. Mai mult, se pare cã Fãrcaş i se va alãtura lui Ciubucã în avocaturã, cu atât mai mult cu cât, spun unele surse, acesta din urmã ar avea biroul foarte aproape, dacã nu chiar în curtea casei lui Fãrcaş.
Trebuie remarcat cã în ciuda faptului cã SRI a efectuat mai multe înregistrãri din care reiese cã Fãrcaş ar fi promis sã intervinã în favoarea italianului Riccardi Orlandino la data arestãrii preventive a acestuia, nimeni nu a demarat vreo anchetã pe acest subiect. Mai mult, directorul SRI Radu Timofte, luat de val la data declanşãrii mascaradei politice împotriva magistratului Andreea Ciucã, a recunoscut indirect cã oamenii lui au cunoştinţã despre aceste lucruri, însã el a confundat persoana, lãsând sã se creadã cã ar fi fost vorba de Andreea Ciucã şi nu de Fãrcaş atunci când a vorbit de legãturile fostului şef al instanţei judeţene cu mafia transfrontalierã. Totodatã, trebuie reamintit cã Fãrcaş a fost implicat şi în alte scandaluri, unul dintre ele fiind legat se pare de relaţiile sale cu oameni din lumea interlopã. Nu în ultimul rând, Aurel Fãrcaş a fost unul din oamenii de încredere ai politicienilor de stânga din judeţ, lucru care explicã pânã la un punct de ce nu a fost supus nici unei cercetãri, deşi au existat o sumedenie de semnale în acest sens, un alt exemplu dincolo de relaţia sa cu Riccardi Orlandino fiind faptul cã ar fi folosit o perioadã bunã de timp maşina senatorului Dumitru Pop. (C. D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE