Mihaela Voinea. ” Rafinamentul vine din simplitate ” Life style
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 586 Vizualizări

Mihaela Voinea. ” Rafinamentul vine din simplitate ”

Anumite greșeli de stil în felul de a ne îmbrăca, nu au nimic de-a face cu o atitudine rafinată. O femeie elegantă vrea să se și simtă foarte bine în ceea ce poartă, să strălucească, rafinată, cu atitudine, pentru a întoarce toate privirile celor care o întâlnesc în cale. Reușești asta în fiecare zi?! De câte ori deschizi dulapul burdușit de haine și spui că nu ai ce să îmbraci?! Și, când afară plouă, nu-i așa că-ți vine să te îmbraci trist, doar pentru că vremea e tristă?! Mihaela Voinea, care te învață principiile de bază ale stilului personal și modul perfect de a-ți reconstrui relația cu tine însuți și cu garderoba ta. Ea îți oferă Tips&Tricks despre cum să creezi o garderobă care se potrivește perfect personalității tale, despre cum să fii, zilnic, încrezătoare și carismatică. Despre felul în care te ghidează și te încurajează să-ți descoperi stilul vestimentar personal, astfel încât să obții eleganță și confort fără efort, aflăm într-un scurt interviu.

Care este povestea ta și care sunt valorile tale?

Sunt o persoană pasionată de matematică și de haine, le-am primit pe ambele ca și moștenire genetică.

Am urmat o carieră în inginerie cu obiective clare, acolo unde tema de proiectare e extrem de importantaă Nu am știut să îmi traduc timpuriu pasiunea pentru haine, dar am intuit mereu că rafinamentul vine din simplitate. Am încercat să stau departe de kitsch și să aleg haine care exprimă mai mult din personalitatea mea. Nu am reușit, oferta era prea mică pentru dorințele mele, am ajuns într-o zonă vestimentara anostă.

Începând să lucrez că și stilist, fapt care îmi place foarte mult, lucrurile s-au așezat frumos. Spun de la bun început că eu respect timpul, energia și resursele fiecărei persoane care alege să lucreze cu mine. Fiecare persoană e un univers întreg și nu vom știi niciodată toate motivele pentru care preferă sau nu un anumit obiect de îmbrăcăminte sau o culoare anume drept urmare nu schimb doar clarific.

Demersul pentru stil și garderoba se contituie într-un proces interior de lungă durata și e influențat de permeabilitatea fiecăruia de a primi și integra informații noi. Obiceiurile sunt greu de reconfigurat, sunt rețele neuronale care s-au format în timp.

Stilul este ca și clima, e statornic pe mulți ani, iar dispoziția noastră zilnică de a ne îmbrăca e vremea care are multe variații, dar rămâne specifică aceluiași stil.

Ca stilist și inginer, îmi propun să vin în întâmpinarea doamnelor cu instrumente practice și resurse eficiente care să ajute la planificare și bugetarea garderobei.

De ce există afacerea ta?

Un stilist personal își ajută clienții să-și atingă obiectivele de imagine. Stilistul alcătuiește ținute, sugerează articole vestimentare pe care să le cumpere clienții lui și oferă sfaturi. Stiliștii personali iau în considerare nevoile unice ale clienților lor și apoi creează planuri de stil care răspund acestor nevoi.

Cum funcționează afacerea ta?

Eu ofer un singur tip de serviciu cu două componente, pentru ca acest demers să funcționeze în profunzime.

Maratonul vestimentar implică o serie de analize precum analiza cromatică, identificarea siluetei, cunoașterea personalității stilistice. Urmează apoi evaluarea și detoxifierea garderobei, identificarea pieselor care lipsesc. Voi face un panou inspirațional cu imagini și propuneri de piese respective ținute. Abordez și ținuta de eveniment, garderoba de călătorie.

Consultanța de imagine pentru companii, asociații este foarte importantă pentru a transmite cel mai bun mesaj prin limbajul vestimentar al reprezentanților. Și in acest caz, analiza e una foarte detaliată, urmată de o strategie completă pentru ca imaginea să spună cele mai bune o mie de cuvinte.

Ce te diferențiează de restul din industria ta?

Mă diferențiază contextul ingineresc în care m-am format, perspectiva tehnică și pragmatismul.

Lucrez cu chestionare, întrebări specifice pentru identificarea nevoilor și analizez datele de intrare după care propun soluții stilistice. Cunoșterea bugetului e foarte importantă pentru un deviz de cheltuieli cât mai relevant.

Combinația cea mai bună în stilism este creativitatea și cunoștințele stilistului, iar abordarea mea este una rafinată, matură.

Cum beneficiază clienții de ajutorul tău?

Activitățile tipice ca și stilist includ evaluarea nevoilor clienților, asistența la achiziționarea de articole de modă, oferirea de sfaturi cu privire la îmbrăcăminte, machiaj și coafură și definirea unui stil original pentru fiecare client.

Pe termen lung, colaborarea cu un stilist personal este mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât să o faci singur, deoarece esti ghidat de specilistul care are pregătiri intense, oferind un proces simplu, dar eficient, despre cum să te stilizezi, prevenind problemele de explorare pentru ore lungi la cumpărături, încercări și erori.

În zona de imagine, conteaza enorm să îți corelezi interiorul cu exteriorul.

Ce proiecte ai avut până acum?

Am participat în calitate de specialist la emisiunea TV Rafinament Plus difuzată pe TVR Târgu Mureș și TVR3. E o emisiune cu doamne obișnuite, cu activități obișnuite care și-au ales o ținută din garderoba proprie și eu am adăugat accesorii sau am reinterpretat ținuta astfel încât să aducem un plus de rafinament.

La fel de importante sunt: atelierul de tipologia siluetelor, atelierul de sustenabilitate in moda, cursul la Institutul Marangoni, de asemenea, cu caracter tehnic în stilism agenda tematică și podcastul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE