Tragem învãţãmintele şi mergem mai departe Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Tragem învãţãmintele şi mergem mai departe

3180_tragemInv.gifÎnfrângere fãrã drept de apel (23-36) pentru Sport Club Mureşul Târgu Mureş în cadrul primului tur al Cupei României în faţa liderului Ligii Naţionale de handbal feminin, Rulmentul Braşov. Partida s-a disputat miercuri seara la Sala Sporturilor din Parcul Sportiv Municipal, câştigãtoarea calificându-se în turul doi al competiţiei.

Da, acesta a fost un test într-adevãr util. Ne-a arãtat cât de departe suntem deocamdatã de nivelul valoric al Ligii Naţionale unde tindem sã ajungem şi în cadrul cãreia dorim sã evoluãm începând din campionatul viitor. Ne-a atras atenţia asupra lipsurilor echipei care trebuie neapãrat suplinite, asupra carenţelor din jocul colectiv al formaţiei care limiteazã posibilitãţile reale de exprimare în teren ale fetelor noastre.
Rulmentul Braşov a impresionat prin dinamism, vitezã, forţã, dar mai ales prin jocul sãu de echipã. Din pãcate Mureşul nu a reuşit sã depãşeascã statutul sãu de formaţie de ligã secundã, echipierele ei rezistând doar şase-şapte minute ritmului impus de liderul Ligii Naţionale – pânã când gruparea de sub Tâmpa a "citit" echipa târgumureşeanã. Mureşul a evoluat fãrã prea multã imaginaţie în debutul întâlnirii, mai toate mingile mergând cãtre Dodan care avea sarcina sã finalizeze. Jucãtoarea noastrã şi-a îndeplinit datoria în primele minute ale partidei când a marcat de trei ori la rând – însã oaspetele şi-au dat seama curând de tactica gazdelor şi s-au organizat în aşa fel încât sã contracareze încerãrile repetate de angajare ale jucãtoarei cu numãrul 2 pe tricou.

Braşovencele se desprind

Egalitatea de pe tabela de marcaj s-a menţinut pânã în minutul 6 al întâlnirii (3-3). Acesta a fost momentul desprinderii pentru braşovence care au plantat în faţa lui Dodan douã-trei jucãtoare înalte care au blocat cu succes încercãrile repetate ale acesteia de a marca din nou, iar pe contraatac, sau chiar prin atac poziţional înscriau de cele mai multe ori fãrã probleme în poarta Anamariei Olariu. (Asta în ciuda faptului cã plasa mureşeanã a fost pãzitã la modul foarte bine de aceastã jucãtoare. Fãrã prestaţia ei excelentã gazdele ar fi încasat o înfrângere chiar usturãtoare.)

Rãdoi schimbã jocul

Antrenoarea-jucãtoare Mia Rãdoi a înţeles cã trebuie sã încerce şi altceva. Partida era trecutã atunci de minutul 15, şi în afara lui Dodan şi a lui Tóth – care avea sarcina executãrii aruncãrilor de la 7 m – nici o altã jucãtoare nu reuşise sã înscrie în poarta adversarei. (Ca o comparaţie: de cealaltã parte pe lista marcatoarelor se regãseau aproape toate jucãtoarele care au evoluat, pânã la sfârşitul reprizei reuşind sã înscrie în poarta târgumureşeanã nu mai puţin de opt jucãtoare ale Braşovului!). Extremelor însã nu le-a mers deloc jocul în prima parte a întâlnirii. De asemenea nu s-a reuşit nici angajarea pivotului, handbalistelor gazdã rãmânându-le sã înscrie mai ales din aruncãri de la 7 m. În ciuda acestor deficienţe, mureşencele au reuşit sã se apropie la patru goluri diferenţã în minutul 22 (10-14) şi chiar aveau şansa sã mai reducã din handicap dacã arbitrii ar fi acordat o aruncare de la 7 m care li se cuvenea. Nu a fost sã fie pentru cã decizia nu a fost în favoarea gazdelor, şi pe contraatac Rulmentul avea sã înscrie golul cu numãrul 15, iar mai apoi reuşea sã se distanţeze în mod decisiv.

Gazde hiperactive

Partea a doua a întâlnirii a adus în teren o formaţie gazdã cu o evoluţie în care extremele participau mult mai activ la jocul colectiv. Aceastã reprizã secundã a fost mult mai echilibratã, decât prima, fapt reflectat şi de scor (12-14). Câştigãtoarea meciului era însã de mult timp cunoscutã.
Sã mai remarcãm, în final, diferenţa dintre apãrãrile celor douã echipe. În timp ce multe dintre atacurile mureşene se poticneau la marginea semicercului, neputând trece de blocajul apãrãtoarelor, de partea cealalaltã a fost nevoie de prestaţia de zile mari ale portãriţei Olariu Anamaria ea fiind cea care a oprit de cele mai multe ori mingea în drumul sãu cãtre gol.
Întâlnirea a fost arbitratã de un cuplu tânãr format din Dordea Bogdan şi Avrigeanu Marin, ambii din Sibiu. Oficialii gazdelor s-au arãtat revoltaţi de multe dintre deciziile lor care – au spus ei – favorizau clar echipa vizitatoare. (D.T.)

Rezultat:
Mureşul Târgu Mureş – Rulmentul Braşov 23-36 (11-22), au înscris: Mureşul: Dodan 7, Rãdoi 6, Tóth 5, Ciurea 4, Grigore 1; Rulmentul: Eros 8, Urcan 7, Zavragiu 5, Niculae 4, Gheorghe 3, Mãerean 3, Radu 2, Damian 2, Avãdanii 1, Tomescu 1.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE