Cei mai buni ajung în Naţională Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

Cei mai buni ajung în Naţională

3223_fotbal.gif
Desfăşurat la Târgu Mureş, la sfârşitul săptămânii trecute, pe terenul municipal, trialul neoficial al tinerilor jucători de fotbal au adus faţă în faţă mai multe echipe din judeţele Mureş şi Braşov. A fost, de fapt, vorba despre o reciprocitate, vizita târgumureşenilor de acum o săptămână fiind întoarsă, şi – într-un fel – dezvoltată, ajungându-se la ideea acestei acţiuni. Prilejul a fost utilizat de antrenorul federal zonal Emil Borgovan din plin, el având posibilitatea să observe jocul a câtorva jucători pasibili de convocările la loturile naţionale. Bineînţeles, judeţul Mureş are cu mult mai mult de oferit, şi de aceea, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Mureş se vor organiza în curând acţiunile oficiale în urma căreia se vor constitui selecţionatele judeţene. Am stat de vorbă cu domnul Emil Borgovan la finalul întâlnirii grupelor '92.
* Rep: Asemenea acţiuni se desfăşoară paralel în toată ţara?
E.B.: Da. Bineînţeles nu în acelaşi timp, dar sunt acţiuni periodice, realizate de antrenorii zonali care urmăresc activitatea copiilor şi juniorilor în judeţele de care răspund. Eu răspund de judeţele Braşov, Mureş, Harghita şi Covasna. Am organizat această acţiune la trei categorii de vârstă, pentru copii născuţi în 1990, 1991 şi 1992. Participă din judeţul Mureş echipele ASA Târgu Mureş şi Trans-Sil, iar de la Braşov fotbalişti legitimaţi la FC Braşov, la Clubul Sportiv Şcolar Braşovia şi Forex Braşov. Noi vrem ca cei mai buni să ajungă la echipa naţională. Copiii care sunt nominalizaţi în timpul acestor acţiuni sunt prezentaţi la Bucureşti, la Federaţia Română de Fotbal, convocaţi la acţiuni de selecţie, unde antrenorii federali hotărăsc dacă vor face parte din echipa naţională sau nu.
* Rep: Când ar fi prima acţiune pentru cei care vor ajunge la lot?
E.B. Convocările încep din luna martie-aprilie pentru categoriile mari de vârstă, iar pentru copiii născuţi în 1992 se constituie selecţionata judeţeană tot în martie, până la 1 aprilie, urmând ca în continuare această selecţionată să participe la un program de pregătire şi de selecţie în prezenţa antrenorilor federali.
* Rep: Nu-mi rămâne decât să vă întreb dacă aţi remarcat deja pe cineva?
E.B.: Din grupa '92 am remarcat doi sau trei copii, nu ştiu exact numele lor, urmează să iau tabelele cu numărul de pe tricou şi numele, sper să poată fi convocaţi la echipa naţională de juniori.
A consemnat D.T.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE