Săptămâna împăcării? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Săptămâna împăcării?

3271_saptamana.gifConsilierul judeţean Teodor Giurgea i-a adresat lui Dorin Florea o ofertă de împăcare * Pot fi uitate disputele dintre cei doi? * Propunerea lui Giurgea vine după ce săptămâna trecută liberalii au avut prima ieşire dură la adresa noului lider democrat * Dacă Florea şi echipa de conducere a PD Mureş nu îşi schimbă atitudinea, liberalii vor sesiza Comisia de Disciplină a Alianţei, condusă de ministrul Eugen Nicolăescu, preşedintele PNL Mureş

Oferta lansată de Teodor Giurgea vine după ce la finalul săptămânii trecute conducerea PNL Mureş au avut prima reacţie dură la atacurile lansate de PD de la preluarea şefiei acestei formaţiuni de către Dorin Florea. Această schimbare de atitudine a liberalilor a fost decisă de Delegaţia Permanentă, care a hotărât săptămâna trecută să mai tolereze atacurile venite din partea echipei actuale de conducere a PD Mureş. Mai mult, Eugen Nicolăescu a amintit repetatele refuzuri ale democraţilor faţă de un dialog între cele două partide, în ultimele luni sistându-se orice dialog între cele două formaţiuni.
Vă reamintim că disputa între grupul care împreună cu Dorin Florea conduce actualmente PD şi Teodor Giurgea s-a acutizat în anul 2004, când Doru Oprişcan şi-a dat demisia din PNL ca urmare a faptului că Biroul Permanent Judeţean a decis să nu-l sprijine pe Florea în cursa pentru Primăria Târgu Mureş, alegând să participe la alegeri cu un candidat propriu, în persoana lui Teodor Giurgea.
În câteva rânduri, Dorin Florea a făcut afirmaţii publice jignitoare la adresa lui Giurgea, dar şi a conducerii PNL. Un alt motiv de divergenţă între cele două partide îl constituie demisia senatorului Mihail Antonie, apropiat de "grupul Oprişcan" din PNL şi orientarea acestuia către PD, existând informaţii că şi-a depus deja adeziunea faţă de democraţi. Cu toate acestea, protocolul de funcţionare a Alianţei DA interzice migraţia politică între cele două partide.
În cazul în care Florea nu-şi va revizui atitudinea faţă de PNL, a precizat Teodor Giurgea, va fi sesizată Comisia de Disciplină a Alianţei, condusă chiar de Eugen Nicolăescu, preşedintele PNL Mureş, care poate lua decizia de retragere a sprijinului politic faţă de actualul primar al Târgu Mureşului.

"Delegaţia Permanentă Judeţeană a luat o decizie prin care invităm conducerea PD la un dialog, ca între doi prieteni, iar discursurile şi atacurile neprietenoase să le poarte cu celelalte partide. În situaţia în care organizaţia PD Mureş nu-şi va revizui atitudinea şi comportamentul faţă de PNL să ajungem de a nu ne mai înâlni şi dialoga, conform protocolului Alianţei. Dacă primarul nu ne cunoaşte încă, aşa cum a declarat, pe toţi membri marcanţi ai PNL, în speţă pe mine şi pe Akos Mora, îl invităm cu prietenie la un şpriţ într-una din serie săptămânii în curs, ocazie cu care încercăm să iertăm, dar nu uităm, faptul că am fost făcuţi derbedei. Circari, golani, ameninţaţi că ni se scot "colţii de liberali", atât ca oameni politici cât şi ca reprezentanţi în administraţia locală şi judeţeană. Dacă el nu ne vrea, noi, în spiritul intereseului faţă de cetăţean, îl vrem. Iar dacă dialogul, în continuare, nu are loc, responsabil şi vinovat de acest lucru este doar conducerea actuală interimară a filialei PD, iar cei îndeptăţiţi să ne judece sunt doar cetăţenii Târgu Mureşului şi ai Mureşului. Efectiv, săptămâna aceasta dorim să declarăm public că, din punctul nostru de vedere, personal şi al PNL, este săptămâna împăcării, este săptămâna în care dorim să începem o nouă etapă la nivel de colaborare în cadrul Alianţei DA", Teodor Giurgea, vicepreşedinte PNL Mureş.
(R.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE