Utilitatea cardurilor Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Utilitatea cardurilor

7034_eco_card.gifChiar dacă cardul de debit este asociat de majoritatea românilor cu un card de salariu şi este folosit de cele mai multe ori doar în zilele de salariu sau la o vizită într-un supermarket, acesta are facilităţi diverse pe care le putem utiliza în avantajul nostru. Băncile au dezvoltat o întreagă gamă de servicii pentru posesorii de carduri de debit, totuşi piaţa fiind una foarte timidă.

Plăţi
Unul dintre cele mai des întâlnite servicii în oferta băncilor este plata facturilor curente de utilităţi şi servicii prin ATM-urile băncii emitente. În acest sens, băncile au încheiat o serie de convenţii cu societăţile furnizoare de utilităţi. Aşadar, posesorul unui card îşi poate plăti facturile de electricitate, apă, gaze, telefon, cablu, lista rămânând deschisă. Cei care au contractat un credit, vor găsi şi ei o utilitate interesantă pentru cardul de debit. Astfel, cardul de debit poate fi folosit pentru rambursarea ratelor aferente. Persoana care a contractat un credit poate chiar să opteze pentru achitarea automată a ratelor din contul curent.

Transferuri şi încasări
Cardul de debit poate fi utilizat pentru efectuarea unor transferuri de fonduri din contul de card în conturi curente sau în alte conturi de card. Cei care au deschise depozite cu plata lunară a dobânzii, în cazul în care nu optează pentru capitalizarea acesteia pot să opteze pentru plata acesteia direct pe card.
Persoanele care folosesc cardul pentru încasarea lunară a salariului, pot beneficia de o descoperire de cont, denumită în argoul bancar overdraft, în valoare de la unul la trei salarii, chiar şase salarii la BCR, totuşi plafonul maxim fiind stabilit, în general, la 5.000 de euro. Pentru a beneficia de overdraft, băncile nu solicită garanţie sau girant.

Unul şi pentru tine
Cardurile de debit permit, în general, ataşarea unor carduri suplimentare, astfel încât membrii familiei pot avea acces la contul de card. Numărul de carduri "ataşabile" variază de la o bancă la alta, de la 2 carduri la Banca Românească până la 5 carduri la Raiffeisen Bank. Părinţii care au un card de debit emis de BCR pot solicita emiterea unor carduri suplimentare pentru copiii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Radu MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE