Balastieră nouă pe un teren de 3,4 hectare, la 11 kilometri de Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 701 Vizualizări

Balastieră nouă pe un teren de 3,4 hectare, la 11 kilometri de Târgu Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Exploatare agregate minerale – deschidere balastieră” propus a fi amplasat în comuna Pănet, satul Sântioana de Mureș, pe un teren extravilan, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.
Conform proiectului deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 2 aprilie 2024, pe pagina web a Agenței pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Tracos SRL Nazna și prevede exploatarea de nisip și pietriș.
Îna celași document se mai menționează că accesul la amplasament se va face din drumul naţional DN Târgu Mureș – Cluj Napoca, apoi pe un drum comunal al satului Sântioana de Mureș, localitate aflată la circa 11 kilometri de Târgu Mureș, apoi pe un drum de exploatare care asigură accesul la terenurile agricole din zonă și la perimetrul de exploatare.
”Scopul exploatării este de valorificare a produselor pentru prestări servicii în construcţii. Perimetrul de exploatare se află în extravilanul localităţii Sântioana de Mureș, pe malul drept al pârâului Berghia, la circa 400 de metri de malul cursului de apă, pe malul drept al pârâului Cuieșd, la circa 519 de metri de malul cursului de apă. Suprafaţa totală a terenului este de 35.300 de metri pătrați, din care s-a delimitat perimetrul de exploatare, având suprafaţa de 34.495 de metri pătrați, din care s-a delimitat perimetrul prevăzut efectiv pentru exploatare în suprafaţă de 34.495 de metri pătrați”, se precizează în documentul citat.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE