Decizia privind înfiinţarea PLD, amânată Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Decizia privind înfiinţarea PLD, amânată

Decizia privind înfiinţarea PLD, care era aşteptată luni de către liderii formaţiunii, a fost amânată cu o săptămână, au declarat avocaţii platformiştilor.
Tribunalul a stabilit ca termenul la care se va da o decizie în privinţa înfiinţării PLD să fie amânat cu o săptămână, perioadă în care vor fi analizate cele şase cereri de intervenţii depuse împotriva apariţiei pe scena politică a noului partid. Avocatul Gheorghe Pipera a declarat, pentru NewsIn, că unele dintre cele şase cereri de intervenţie au venit din partea unor persoane fizice care se consideră membri fondatori ai partidului lui Sergiu Cunescu, iar altele din partea altor persoane fizice care aduc în general astfel de contestaţii tuturor partidelor politice.
Avocatul Valentin Mircea a declarat săptămâna trecută, pentru agenţia NewsIn, că au fost depuse două contestaţii, una venită din partea unei persoane fizice care, în opinia avocatului, este specializată în acest gen de procese şi se referă "generic" la cele 60.000 de semnături strânse de PLD pentru înfiinţare, iar cea de-a doua din partea fostului partid al pensionarilor, care contestă ideea de partid liberal-democrat.
Liderii PLD au depus actele de înfiinţare a partidului la sfârşitul lunii decembrie. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru înscrierea unui partid la Tribunal este nevoie de depunerea unei liste cu 25 000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 dintre judeţele ţării, dar nu mai puţin de 700 de persoane din fiecare astfel de arie administrativă.
Cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului timp de 15 zile, iar instanţa trebuie să se pronunţe în privinţa acceptării în alte 15 zile după afişarea publică a solicitării de însciere. În acest termen, se pot depune cereri de intervenţie în proces. în termen de cinci zile de la anunţarea deciziei Tribunalului, se pot depune constestaţii la Curtea de Apel Bucureşti, termenul pentru judecarea acestora fiind de 15 zile. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE