Tokes ameninţă Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Tokes ameninţă

Episcopul Laszlo Tokes a declarat duminică că, dacă UDMR nu va respecta ultimatumul dat, atunci va candida la alegerile pentru Parlamentul European în numele maghiarilor din afara Uniunii.
"I-am propus lui Marko Bela să îl pună pe un loc eligibil pe listă pe senatorul Sogor Csaba. Dacă nu va accepta, voi candida. După ce voi obţine şi acordul Eparhiei", a spus preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.
Tokes este extrem de nemulţumit de faptul că Marko Bela nu a acceptat o listă naţională a maghiarilor pentru alegerile europarlamentare şi a făcut o listă pe care se regăsesc exclusiv candidaţi UDMR. Tokes mai consideră că plasarea ministrului Nagy Zsolt în fruntea listei este un rezultat al negocierilor dintre Marko Bela şi preşedintele Traian Băsescu pentru a-l scăpa pe ministru de acuzaţiile de spionaj.
Episcopul mai consideră că astfel Marko Bela a scăpat de Nagy într-un mod elegant, având în vedere că acesta era singurul lui contracandidat redutabil pentru postul de preşedinte al Uniunii.
Consiliul Naţional Secuiesc susţine că este dispus să sprijine un candidat care face ceva pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Reprezentanţii CNS susţin că UDMR a demonstrat că nu are acest interes. Cu toate acestea, susţine Ferencz Csaba, CNS se fereşte să atace public UDMR, "deoarece ei sunt deocamdată reprezentanţii minorităţii maghiare în Parlament". Ferencz a mai spus că, în condiţiile în care CNS, UCM şi CNMT nu va vota lista UDMR pentru PE, este posibil ca Uniunea să nu atingă pragul de 5%. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE