UDMR somată Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

UDMR somată

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, cere Uniunii Democrate Maghiare din România să renunţe la actuala listă de candidaţi pentru alegerile parlamentare europene în favoarea episcopului reformat Laszlo Tokes.
În opinia liderului UCM, reprezentativitatea listei propuse de UDMR, unde pe primele locuri sunt ministrul Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, şi ministrul delegat pentru Comerţ, Iuliu Winkler, este pusă sub semnul întrebării pentru că cei doi sunt necunoscuţi în secuime. "Domnul Nagy Zsolt este cu siguranţă mai cunoscut în Bulgaria decât în Harghita şi Covasna", a afirmat liderul UCM.
Mai mult decât atât, Szasz Jeno crede că o personalitate cu notorietate în întreaga lume, cum este episcopul reformat Laszlo Tokes, ar aduce beneficii însemnate tuturor maghiarilor din România, indiferent de apartenenţa la una dintre organizaţiile minorităţii. "Tokes are relaţii valoroase în toate ţările puternice ale lumii, este un personaj istoric de care încă se ţine seama. Nu vreau să fac comparaţii, dar episcopul Laszlo Tokes ar însemna şi ar face mai mult decât zece candidaţi care sunt pe lista UDMR, este o diferenţă uriaşă faţă de oricare dintre ei".
Totodată, liderul UCM este convins că dacă UDMR va renunţa la lista sa de candidaţi pentru alegerile parlamentare europene în favoarea lui Laszlo Tokes maghiarimea din România va avea de câştigat pentru că se vor atenua discrepanţele şi rupturile din ultima vreme dintre UDMR, comunitatea maghiară si celelalte organizaţii civice ale maghiarilor "care se accentuează din zi în zi".
Episcopul Laszlo Tokes a anunţat sâmbătă, la Târgu Mureş, că va candida ca independent pentru Parlamentul European, la propunerea a şase organizaţii civice maghiare: Uniunea Civică Maghiară, Consiliul Naţional Secuiesc, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Consiliul Tineretului Maghiar, Tineretul Maghiar Ardelean şi Asociaţia Civică Maghiară din Bihor. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE