Pregătirea europarlamentarelor în linie dreaptă Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Pregătirea europarlamentarelor în linie dreaptă

Kelemen Atilla, preşedintele UDMR Mureş, a anunţat ieri că din judeţul Mureş s-au strâns 80 la sută din semnăturile care i-au fost repartizate. Campania de strângere de semnături nu curge însă lin pentru UDMR, cum a subliniat europarlamentarul. "Sunt câteva aspecte care mă deranjează", a spus Kelemen, ca apoi să arate că supărările sale sunt legate de campania paralelă ce se duce pentru semnăturile maghiarilor, în numele candidatului independent Tokes Laszlo. "Este limpede că s-a pornit o competiţie care nu foloseşte ungurilor din România. Cred că se face o mare greşeală dacă încercăm să împărţim voturile ungurilor. Nu prea văd cum o să obţină 300 de mii de voturi pentru a ajunge europarlamentar", şi-a vărsat năduful Kelemen Atilla referitor la "dublajul" de campanie făcut de susţinătorii lui Tokes.
Kelemen a "înfierat" şi campaniile celorlalte partide, declarând că UDMR este singurul partid care strânge semnături în mod real, deoarece semnatarii o fac în cunoştinţă de cauză, pe o listă deja aprobată cu cei 12 candidaţi pentru Parlamentul European.
Legat de lista celor 12, dominată de miniştrii Nagy Zsolt şi Iuliu Winkler şi de secretarul de stat Korodi Attila, Kelemen a afirmat că reprezintă o materializare a declaraţiilor preşedintelui Marko Bela ca pe aceste liste să se regăsească tineri. Kelemen a explicat că numele său nu se regăseşte pe lista candidaţilor la PE pentru că nu şi-a depus candidatura, cu toate că însuşi vicepremierul Marko afirmase recent că Kelemen nu se va regăsi pe liste, lucru care la momentul respectiv l-a luat prin surprindere pe deputat.
Kelemen şi-a încheiat intervenţia cu prezentarea succintă a ordinii de zi a Congresului UDMR de la Arad din 2-3 martie, când va fi "reînnoit", după cum s-a exprimat, mandatul de preşedinte al lui Marko, şi vor puse în dezbatere modificările la statut şi la regulament. Pentru congres, UDMR Mureş va deplasa 55 de delegaţi.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE