Dezastru pe strada Viorelelor Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Dezastru pe strada Viorelelor

11034_vitanja.gifPe strada Viorelelor din municipiul Reghin, în ultimele 48 de ore au fost inundate 7 subsoluri de case. Unul dintre acestea apartine doamnei Sârbu Ioana, de 18 ani vaduva, în vârsta de 75 de ani, care locuieste la casa cu numarul 1. Subsolul acesteia a fost cel mai afectat dintre cele sase case, fiind inundate doua încaperi cu o suprafata de 5×5 metri patrati, la un nivel de aproximativ 30 de cm. Având în vedere ca strada este situata în panta, proprietara imobilului sustine ca în ultimele patru luni a fost inundata de nu mai putin de patru ori. Problemele au început sa apara dupa terminarea lucrarilor de schimbare a conductelor, realizate de catre firma " Space Group" din Cluj, care a câstigat licitatia pentru aceasta lucrare în luna iulie. Locuitorii îi acuza pe lucratorii firmei ca au desfiintat gura de canal de scurgere vidanjera, din cauza ca îi împiedica sa poata înlocui conductele de apa în josul strazii, uitând se pare sa gaseasca o solutie pentru o alta scurgere.
Sârbu Ana sustine ca împreuna cu vecinii au facut sesizari catre Primaria Reghin, referitoare la faptul ca sunt inundati la fiecare ploaie mai zdravana, din cauza lucrarii de proasta calitate a firmei care s-a ocupat de reteaua de apa. Raspunsul primit de la edili a fost ca în luna septembrie problemele se vor rezolva, declara femeia, dar se pare ca venirea iernii a oprit lucrarile si acum, la primul dezghet, apa s-a înfiltrat prin pamântul înghetat netasat si în subsolurile imobilelor cu pricina, iar ploaia din ultimele 48 de ore a agravat situatia. "În urma cu patru ani mi-am platit oameni sa îmi tencuiasca pivnita. Am renovat-o toata si acum, dupa aceste inundatii, mi-a cazut o parte din tencuiala. Am cumparat casa în anul 1971, cu 78.000 lei, investind în ea înca de doua ori pe atât. La vârsta mea nu pot sa mai scot apa cu galeata, am tromboflebita si fac un tratament pentru cataracta, sunt bolnava, de trei ori am platit un particular sa îmi scoata apa cu o pompa. Sunt venita în Reghin din anul 1953, aici m-am casatorit, sotul meu a fost arestat politic timp de opt ani, pe nedrept, mi-am crescut copiii singura, el s-a îmbolnavit rau acolo si în 1990 a decedat din cauza unei leucemii ganglionare. Nu am avut o viata usoara, copiii mei sunt la casele lor, nu vreau sa îi necajesc si sa le fac probleme la serviciu, dar numai asta îmi mai lipsea acum, sa ma mai chinui si la bâtrânete", a încheiat batrâna cu amaraciune.
La ora 11 a sosit un echipaj de la Apa Canal al R.A.G.C.L. Reghin, care au vidanjat subsolul imobilului si câtiva reprezentanti ai regiei si ai firmei "Space Group" din Cluj, care au semnat cu locuitorii strazii un proces verbal prin care îsi asuma raspunderea ca pâna la sfarsitul lunii ianuarie, firma va realiza refacerea carosabilului la starea initiala si va rezolva problema scurgerii. "Lucrarile lasa de dorit în momentul de fata, dar problema este ca doamna Sârbu nu a depus nici o plângere la regia de apa, nu s-a adresat la noi, dânsa a apelat direct la televiziune si nu mi se pare corect, pâna la sfarsitul lunii ianuarie ei trebuie sa termine lucrarile de reabilitare conform caietului de sarcini", a declarat Stanescu Marius, reprezentant al regiei de Apa. Directorul R.A.G.C.L., Moldovan Teofil, ne-a declarat telefonic "ca de fapt nu este decât o întrerupere a lucrarilor din cauza sezonului rece, este vorba de apa fluviala care s-a înfiltrat prin umplutura pamântului care în acest moment nu este în starea lui naturala, ci se afla în stare afânata. Nu trebuia facut atât tam-tam pentru ca sunt niste lucrari normale, cunoscute de specialisti si a fost vorba de doua subsoluri ale imobilelor, nu de sapte cum declara reporterii de televiziune…" Pe de alta parte, Moldovan sustine ca o parte din vina o are si proprietara Sârbu Ioana, pentru ca imobilul nu are suficiente burlane, care pe deasupra mai sunt si gaurite, nu are jgheaburi si s-au constatat burlane lipsa, casa neavând nici fundatie.
Referitor la acest incident, primarul Nagy Andras a declarat "Comisia de receptie a lucrarii a fost numita de Consiliul Judetean si U.I.P, primaria nu are nici un amestec în aceasta problema, deoarece a fost un program S.A.M.T.I.D., cel putin pe DN 15 si DN 16 nu exista asemenea probleme, ar fi câteva minore pe strada Duzilor, unde de exemplu un colector a fost înfundat sau pe strada Râului sunt zone de strada unde "balteste", dar trebuie gasita perioada opitma pentru rezolvarea problemelor de acest gen".
A consemnat Robert MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE