Home / Uncategorized / Beneficiile unui cântar de bucătărie

Beneficiile unui cântar de bucătărie

Distribuie

Dacă nu îl aveți încă, nu este niciodată târziu pentru a vă achiziționa un cântar de bucătărie. Chiar dacă credeți că nu aveți nevoie de el, dacă îl aveți, vă va fi mai ușor să calculați cantitățile exacte de care aveți nevoie pentru a pregăti rețetele preferate, adică pentru a estima masa ingredientelor pe care urmează să le gătiți.

În plus, un cântar de bucătărie ne permite să măsurăm proporțiile de care ar trebui să ținem cont în dieta noastră sănătoasă. În rutina noastră zilnică, gătitul este una dintre acțiunile care nu eșuează niciodată și una dintre cele mai importante, deși am putea să îi acordăm puțin mai multă atenție.

Putem distinge două tipuri de bază de cântare de bucătărie :

– cântare analogice / cântare mecanice, care nu necesită baterii, au un stil familiar și sunt ideale pentru aproximarea greutăților.

– cântare digitale, care sunt mai exacte și mai utile atunci când se pregătesc rețete complexe. Utilizarea și configurarea acestora sunt destul de simple. În plus, are o mare varietate de funcții, cum ar fi conversia densității pentru a cântări cu precizie lichidele.

Cântarele digitale au ajuns să înlocuiască cântarele mecanice, care, la rândul lor, pot fi împărțite în două tipuri: cântare cu resort elastic (calculează greutatea prin intermediul unui arc și forța greutății. Acestea nu sunt foarte exacte) și cântare cu contrapondere (funcționează în mod similar cu cântarele romane, comparând masele. Sunt mai precise decât cele ale arc).

În acest moment, după ce am aflat ceva mai mult despre cântarele de bucătărie, ar fi interesant să descoperim ce caracteristici au acestea:

– Ușurința de utilizare: configurarea, pornirea și întreținerea acestor cântare sunt destul de simple. În plus, sunt ușor de curățat.

– Nu cântaresc numai solide: aceste cântare au de obicei un recipient / castron pentru a cântări atât alimentele lichide, cât și cele sub formă de pulbere.

– Funcția de tară: facilitează pregătirea rețetelor, deoarece scade automat greutatea recipientului din rezultatul cântăririi.

– Sistem de cântărire cumulată: au un interval de cântărire de până la 150 kg, precum și o capacitate de citire între 0,01 și 50 de grame. Greutățile se acumulează pentru a evita să cântărești fiecare ingredient.

– Unități de măsură: Aproape toate modelele de cântare de bucătărie cântăresc în grame, kilograme, uncii și livre și pot face, de asemenea, conversii între unități.

– Sistem de alimentare: cu ajutorul bateriilor sau utilizând rețeaua electrică, la priză.

– Diversitate de modele: Putem găsi cântare de bucătărie de diferite stiluri, greutăți și culori. Deși cele mai complexe sunt mai scumpe, aceste gadgeturi sunt destul de ieftine. Valoarea sa raportată la preț este de neprețuit.

– Inovații tehnologice: cele mai noi au un ecran LCD pentru a arăta citirile. În plus, unele modele au un pachet software opțional care ne permite să transmitem datele de cântărire către un computer.

Cântarele de bucătărie sunt utile mai ales în patiserie, deoarece acestea ne permit să combinăm făină, drojdie, bicarbonat, mirodenii și alte ingrediente uscate utilizate în prepararea brioșelor, plăcintelor și prăjiturilor.

Cântarele de bucătărie sunt utile pentru gospodine, pentru bucătari, amatori sau profesioniști, dar și pentru sportivi. Având un cântar de bucătărie de calitate ne va permite să controlăm ceea ce gătim și ceea ce va deveni ulterior parte a dietei noastre.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Top 5-sporturi extreme

DistribuieSporturile extreme s-au răspândit în toată lumea şi au devenit populare în rândul tinerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.