Dezbateri aprinse pe banii de protocol Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Dezbateri aprinse pe banii de protocol

11253_buget.gif
Dupa doua amanari consecutive in ultimele doua saptamani, proiectul de hotarare privind adoptarea bugetului local al municipiului Targu-Mures pentru anul 2008, a fost aprobat ieri de consilierii locali targumureseni, intr-o sedinta care s-a dorit continuarea celei ce a avut loc in 7 februarie.
Daca in majoritatea cazurilor sumele prevazute in proiectul de buget au primit girul comisiilor din cadrul CL Targu-Mures, inclusiv a celei de buget finante, la sectiunea cheltuieli ale Biroului de Presa, alesii locali au avut puncte de vedere diferite. Astfel, dupa ce consilierul local UDMR Benedek Istvan anuntase inca de saptamana trecuta reducerea cheltuielilor la acest capitol, in sedinta de ieri, un alt reprezentant al UDMR, consilierul Kolozsvari Zoltan a deschis seria propunerilor. "Propun ca sumele prevazute in proiectul de buget pentru anul 2008, sa fie modificate la capitolul 51, dedicat serviciului protocol si presei, pentru ca se stie faptul ca se face campanie electorala pe banii publici si nu dorim sa se intample acest lucru si de aceea propun ca bugetul publicatiei. "Monitorul Primariei Targu-Mures ce presupune tehnoredactare, redactare, editare si distributie sa fie redus de la 150.000 de lei la 50.000 de lei, bugetul destinat procurarii de materiale necesare biroului de presa precum casete, video, audio, etc, precum si conceptia si productia de spoturi video in care este promovata imaginea Primariei sa fie redus de la 100.000 de lei cat era prevazut initial la 20.000 de lei. La acelasi capitol, propun si anularea sumelor de 150.000 de lei prevazute pentru promovarea imaginilor serviciilor publice subordonate primariei respectiv 300.000 de lei destinati promovarii unor emisiuni informative privind activitatea Primariei pe posturile locale si nationale radio si TV", a solicitat Kolozsvari Zoltan.
Insa, acuzele referitoare la folosirea banilor publici in campanie electorala nu au fost vazute cu ochi buni de catre primarul Dorin Florea, care a tinut sa ia cuvantul desi nimeni nu l-a acuzat de nimic in mod direct. "Resping aceasta idee de a duce campanii electorale pe bani publici. Eu stiu sa fac campanii electoarele si nu pe bani publici", a conchis Dorin Florea. Revenind la bugetul alocat promovarii unor emisiuni informative privind activitatea Primariei pe posturile locale si nationale radio si TV, directorul executiv din cadrul Primariei Targu-Mures, a cerut alesilor locali sa taie din bugetul de 300.000 de lei prevazut initial, dar sa nu il anuleze." Puteti sa taiati din aceasta suma dar cu bun simt, pentru ca sunt sume ce au fost prevazute si anul trecut insa recalculate in functie de coeficientul de inflatie plus mici adaugiri, iar aceste sume sunt necesare", a cerut Pascan.
In concluzie, la capitolul 51 din bugetul local al municipiului Targu-Mures s-a aprobat suma de 50.000 de lei pentru " Monitorul primariei Targu-Mures", 20.000 de lei pentru procurarea de materiale necesare biroului de presa precum si pentru conceptia si productia de spoturi video in care este promovata imaginea Primariei si 50.000 pentru promovarea imaginii serviciilor subordonate. De asemenea, propunerea consilierului Kolozsvari Zoltan de a anula suma alocata promovarii unor emisiuni informative privind activitatea Primariei a fost discutata ajungandu-se la un consens si anume aprobarea unei sume de 50 de mii de lei.
Liviu CRUDU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE