La gradinita Pitigoi, activitatea e in toi Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

La gradinita Pitigoi, activitatea e in toi

11398_boraci.gifGradinita Pitigoi din Targu-Mures functioneaza cu 3 grupe, avand program de la 8 la 12. "Despre importanta sosirii la timp a micutilor la program, nu mai e nevoie sa vorbim prea mult, deoarece se stie ca cele 240 de minute sunt uneori prea putine pentru cei mici", declara coordonatoarea Ferenczi Rozalia. In fiecare zi avem un activitati deosebite pe langa programul curricular. Marti fetele au balet cu tanara Anamaria Stoica. In timp ce fetele danseaza gratios pe muzica unui radiocasetofon, baietii se joaca in sala alaturata cu masinutele, construiesc din cuburi sau deseneaza. La semnalul ca a sosit "tanti de la balet" incepe agitatia nerabdatoare si fetitele se grabesc sa-si puna opincutele de balet ca la primele acorduri ale muzicii sa se avante in dans. Miercuri copiii se duc la Clubul Scolarilor, unde fac desen cu Gabriela Kovacs. Coordonatoarea se mandreste cu numeroasele premii castigate de cei mici la expozitii si concursuri. Miercuri, joi si vineri grupele invata limba engleza cu o profesoara, tot joia mai vin si practicantele de la fostul Liceu Pedagogic, actualul Colegiu Mihai Eminescu. "Copiii se duc cu placere la spectacolele Teatrului de Papusi Ariel, dar daca vin trupe de teatru din tara, cum au fost saptamana trecuta de pilda de la Cluj-continua sirul evenimentelor coordonatoarea Ferenczi, vin la gradinita si prezinta aici. Noi ne bucuram de prezenta lor mai ales daca reprezentatia lor ne ajuta la realizarea obiectivelor instructiv-educative si formative din programa educationala."
Grupa catelusilor
Educatoarea cu cea mai mare vechime de la Gradinita Pitigoi este Felicia Oltean. Grupa condusa de cea care inca de la repartizare se afla la aceasta Gradinita, este o grupa mixta ce cuprinde copii de la 3 la 6 ani jumate. In ziua vizitei noastre copiii tocmai terminasera lectia despre mijloacele de transport pe uscat si se pregateau de lectia de balet. L-am intrebat pe Andrei Cristian Mucenic (un voinic de 5 ani si 6 luni), ce vrea sa se faca dupa ce va termina scoala? Dupa o scurta gandire a decis ca se va face politist. "Imi plac masinile frumoase si vreau sa prind hotii, de aia vreau sa ma fac politist", mi-a explicat Andrei motivul alegerii sale.
O fetita cu codite, Samsudean Teodora a declarat ca se va face doctorita, ca sa consulte bolnavii, sa dea injectii, sa prescrie medicamente. "Exersez de pe acum – imi repeta vorbele – pe papusile mele de acasa". O surpriza foarte placuta a fost reintalnirea cu Alexandra Contiu, micuta castigatoare a concursului organizat de cotidianul Zi de Zi, "Cel mai cuminte copil". Alexandra declara ca si in decembrie:" Vreau sa ma fac balerina" si se grabeste sa treaca la dans, alaturi de Andrea Socol, o alta amatoare de balet, de aceeasi varsta cu ea.
In acordurile muzicii copiii danseaza fericiti, iar noi ne retragem cu grija, ca sa nu-i deranjam.

Erika MARGINEAN
erika@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE