Banii necheltuiţi în 2008 returnaţi la bugetul de stat Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Banii necheltuiţi în 2008 returnaţi la bugetul de stat

p_2_2_22.jpgGuvernul Boc a dispus ca sumele defalcate din TVA acordate primăriilor pentru acoperirea unor bani care nu au fost cheltuiţi anul trecut să fie returnate la bugetul de stat. Această măsură a fost luată deoarece s-a constatat că în acest fel se vor recupera aproape 50 de milioane de lei acordate de fostul Executiv, în special acolo unde priamrii erau de la PNL. În judeţul Mureş există nu mai puţin de 17 localităţi care au primari de la PNL. Din fericire sau din păcate, primăriile din judeţ nu prea au ce fonduri să returneze.
La Sighişoare nu se pune problema de fonduri necheltuite care să trebuiască returnate. „Din nefericire la noi nu este cazul. Nu suntem una din primăriile PNL-iste care să fi primit multe fonduri prin Hotărâri de Guvern”, ne-a declarat primarul Dorin Dăneşan. Nici la Reghin banii nu au rămas necheltuiţi. Primarul Nagy Andras ne-a spus: „Sigur că în 2008 am primit fonduri de la Guvern pentru că am umblat mult şi ne-am dat interesul în acest sesn, dar am avut grijă să facem în aşa fel încât să cheltuim tot ce am primit.”
Nici primăriile PNL nu au foarte multe fonduri de returnat. La Gurghiu, Band, Lunca Bradului şi Nadeş nu există bani rămaşi necheltuiţi, pe când alte Primării sunt în deficit. „Nu avem sume de virat înapoi la stat, chiar din contră suntem în deficit cu 5 miliarde la lucrările pe reţeaua de apă şi 10 miliarde pentru lucrările la şcoală”, ne-a declarat primarul Gheorghe Mogilă. La Breaza aceeaşi situaţie: „Nici nu se pune problema să avem fonduri de returnat. Nu putem acoperii fondul de rulment din cauza deficitului înregistrat în 2008”, ne-a spus primarul Gheorghe Chira.
Există şi primării care au ceva bani rămaşi din 2008 pe care vor trebui să îi vireze la bugetul de stat. De la Zau de Câmpie, bugeul va primi înapoi aproximativ 1300 de lei pe când Primăria Sărmaşu va restitui aproape 20.000 lei pe care nu i-a cheltuit în 2008.
Din păcate nu se poate stabili cu exactitate pe întreg judeţul Mureş cuantumul sumelor ce vor fi virate înapoi la bugetul de stat. Felicia Pop, prefectul judeţului ne-a declarat: „Bilanţurile primăriilor nu se centralizează de către Prefectură aşa că noi nu avem puterea de a ne implica sau de a monitoriza situaţiile de genul acesta.” Fondurile pe care primăriile le obţin prin Hotărâre de Guvern depind de abilitatea fiecărui primar în parte de „a umbla după bani”. De asemenea, depinde tot de primar, sau mai bine spus, de simţul lui gospodăresc cum sunt cheltuite aceste fonduri şi dacă mai rămân sume de returnat sau nu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE