„Leii” banateni învinsi în „jungla” mureseana Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

„Leii” banateni învinsi în „jungla” mureseana

p_11_1_24.jpgMeci mare facut de catre jucatorii echipei BC Mures Târgu-Mures sâmbata seara în compania celor de la Elba Timisoara. Dupa cum am banuit, a fost o disputa tactica între cei doi antrenori, tacticianul gazdelor, lituanianul Audrius Prakuraitis având câstig de cauza. Ceea ce însa nu am putut prezice, ca el va putea conta practic doar pe sapte jucatori, Knitter disparând fara urma din oras chiar în dimineata meciului, iar Pora nefiind în plenitudinea fortelor din cauza unei raceli.
În conditiile date, cei patru straini ramasi au jucat practic tot meciul, doar McKenna fiind odihnit câteva minute, iar Wingate câteva secunde, toti fiind obligati sa lupte pâna capatul puterilor, mai ales ca tactica folosita de Prakuraitis presupunea o aparare agresiva om la om, pentru a-i împiedica pe timisoreni sa puncteze de la 3 puncte, principala lor arma.
Primul sfert a fost o surpriza totala pentru antrenorul timisorean Dragan Petricevic, oamenii lui fiind marcati extrem de strâns, neavând posibilitatea de a arunca de la distanta, în schimb zona pregatita de el pentru a contracara patrunderile a fost contrat cu aruncari precise de la distanta a lui Cooley, McKenna, si chiar Jakab, capitol la care el stia muresenii mai putin pregatiti. Scorul devenea la un moment un neverosimil 24-6, totusi fiind mai strâns în prima pauza, dupa ce Dzambic a reusit doua „treite” pe fondul relaxarii premature a gazdelor.
În sfertul doi catastrofa pentru mureseni. Apararea a devenit mult mai slaba (în acest sfert au respectat mai putin indicatiile tactice, a firmat dupa meci Prakuraitis), în timp ce atacul nu reusea sa mai marcheze, Elba schimbând si ea tactica în aparare. Din chiar si 18 puncte avans în primul sfert, s-a ajuns la zece puncte în favoarea oaspetilor (37-47) aproape de finalul sfertului, dupa sase treite marca Markovic (patru!), Vasojevic si Dzambic. Noroc cu punctele marcate spre final de Vajda si Pociukonis, care au facut diferenta mai acceptabila la pauza mare.
Mustruluiti la vestiar, jucatorii BC Mures a revenit în partea a doua a jocului hotarâti sa câstige, si de la minus zece puncte au ajuns repede la plus cinci, cu un run de 15 puncte întrerupt de pauza. Ceea ce a urmat a fost o înclestare totala, fiecare dintre parti mutând rapid la miscarile adversarilor. Apararile au fost sufocante, punctele rare, si greu obtinute, gazdele reusind totusi sa aiba în permanenta câteva puncte în plus.
Sfertul patru a început însa doar cu un singur punct în favoarea gazdelor si era evident pentru toata lumea, ca vor câstiga cei cu nervii mai tari. Muresenii s-au luptat exemplar în aparare în continuare si dupa ce au trebuit sa egaleze de doua ori, au fortat adversarii sa greseasca mai mult, reusind sa se distanteze usor spre final, facându-i pe timisoreni sa le tremure mâinile si sa nu mai gaseasca deloc tinta. În schimb muresenii au prins practic aripi, faza meciului fiind facut în ultimul minut de Cooley si Wingate, primul blocându-l pe Dzambic si punându-i o minge ultimului pe panou, Wingate marcând din slam, cu o rotatie de 360 grade. Faza absolut fabuloasa!
Când mai erau doua secunde pe ceas, Petricevic, mai putin obisnuit pentru el, s-a dus glont la Prakuraitis sa-i strânga mâna. stia el, de ce…

BC Mures Târgu-Mures – Elba Timisoara 87-77 (27-16, 15-31, 21-15, 24-15).
BC Mures: Vajda 20 (1), Cooley 17 (5), McKenna 17 (1), Wingate 16, Pociukonis 14 (1), Jakab 3 (1), Trif.
Elba Timisoara: Dzambic 26 (4), Markovic 19 (5), Pesic 9, Paltinisan 7, Lupusavei 6, Vasojevic 5, Grubisic 5, Tudosa, Ivanovic.
Au condus: Stelian Banica (Bucuresti), Marius Udrica (Craiova) si Alexandru Anica (Târgoviste).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE