„Am colaborat foarte bine cu Sulfina Barbu” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

„Am colaborat foarte bine cu Sulfina Barbu”

p_b42d45.jpgA absolvit în anul 2004 Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy”, cursuri de zi, cu media 9,56. In prezent ocupa functia de consilier personal al ministrului mediului, pe probleme de comunicare si relatia cu mass-media. În interviul care urmeaza expertul în comunicare Narcis Jeler ne-a dezvaluit care au fost culisele plecarii sale de la Târgu-Mures la Bucuresti, precum si câteva din realizarile bifate în cadrul activitatii de la Ministerului Mediului.

Reporter: Ati fost, în perioada 1990-1993, referent relatii cu publicul în cadrul Prefecturii Mures, iar în prezent sunteti consilier personal al ministrului mediului. Cum ati reusit acest salt spectaculos?
Narcis Jeler: A fost un drum care a presupus studiu, efort, îndoieli si satisfactii. În plus, curajul de a lua în piept un alt ritm si un alt nivel de asteptare. Declicul a fost plecarea spre Bucuresti. Ce nu te omoara, te face mai puternic. Bucurestiul este ilustrarea perfecta a acestei zicale. Este un accelerator de stres, dar si de performanta. În anul trei de facultate am început sa lucrez la o firma specializata în marketing politic. În 2004, eram implicat în campania electorala a unuia dintre cei mai importanti oameni politici români. De atunci sunt „pe piata”.
Rep.: Care sunt principalele dumneavoastra atributii în cadrul Ministerului Mediului?
N.J.: Trebuie sa gestionezi tot ceea ce tine de programul demnitarului. Sa ai un feed-back permanent cu oamenii din interiorul ministerului, sa urmaresti prioritatile tehnice si administrative. Sa decizi, împreuna cu demnitarul, ce promovezi pe agenda publica. Apoi vin relatia cu mass-media, evenimentele de presa, pregatirea pentru situatiile de criza si organizarea unui aparat eficient de comunicare. Sunt necesare cunostinte de procedura, când gândesti si bugetezi campanii de comunicare publica. Este ca pe „Discovery”: prezinti simplu subiecte de o mare complexitate, astfel încât oamenii le percep importanta pentru viata lor de zi cu zi. Pe scurt: gestionezi presiunea, resursele, oamenii, relatiile cu mass-media, cu demnitarul si institutia.
Rep.: Ce ne puteti spune despre principalele dumneavoastra realizari din cadrul ministerului?
N.J.: Am avut patru campanii de comunicare pe radio-TV, pe 11 radiouri si sapte televiziuni publice, pe managementul deseurilor, schimbarile climatice, decizia de mediu: toate, o premiera pentru minister. Prin evenimente publice realizate cu autoritatile locale, am promovat Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului, o retea de nivel european. si a mai fost Expozitia „Apa si Dezvoltarea Durabila”, în vara, la Zaragoza, unde pavilionul românesc s-a situat între primele 20 din 150, ca numar de vizitatori, fiind pavilionul cel mai bogat în evenimente cultural-artistice.
Rep.: Cum ati colaborat cu Sulfina Barbu?
N.J.: Am colaborat foarte bine, chiar daca asta includea si insomniile de rigoare. Sulfina Barbu este un profesionist adevarat. În mandatul sau acquis-ul comunitar de mediu a fost adoptat 100%, iar Programul Operational Sectorial Mediu, document menit sa aduca fondurile europene pentru mediu în România, a primit nota cea mai mare dintre programele aprobate de Comisia Europeana. Un proiect important la care am lucrat împreuna a fost campania privind protectia naturii si ariilor naturale protejate din România.
Rep.: Va tenteaza o revenire la Târgu-Mures pentru a profesa în domeniul comunicarii?
N.J.: Deciziile, resursele si raspunderile se muta în plan local. Târgu-Mures este unul dintre cele mai interesante orase din România, prin melting-ul de etnii si culturi. Putem fi un model de succes si printr-o comunicare inteligenta. Suna interesant, nu-i asa?

Scurt itinerar profesional:
1990 – 1993: Prefectura judetului Mures, Biroul de relatii cu publicul: referent relatii cu publicul.
1993 – 1996: Consiliul Judetean Mures, Serviciul de Stare Civila: inspector de stare civila.
1996 – 2000: Biroul Notarilor Publici Asociati Gurghian – Ispas, Târgu-Mures: editor acte.
2001- 2003: Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii din cadrul Academiei
Române: efectuarea de sondaje sociologice, prelucrarea chestionarelor si a
sondajelor.
10/2003 – 01/2005: Specialist PR – Multimedia Political Communication,
membra a Grupului One Communication.
02/2005 – 05/2005: Ministerul Economiei si Comertului: consilier personal
al ministrului Economiei si Comertului, pe probleme de comunicare si relatia
cu mass-media.
05/2005 – 04/2007: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor: director de cabinet la cabinetul secretarului de stat pentru mediu si integrare europeana.
04/2007 – prezent: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile: consilier
personal al ministrului mediului, pe probleme de comunicare si relatia cu
mass-media.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE