Florea şi Frătean discută de principii dar nu dau nume Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Florea şi Frătean discută de principii dar nu dau nume

p_11_1_25.jpg
Ziarul de Mureş a prezentat săptămâna trecută o listă cu posibili directori de instituţii publice ce ar putea fi schimbaţi săptămâna aceasta. Algoritmul de împărţire a funcţiilor stabilit la nivel naţional nu se va aplica neapărat şi la nivel local.
Primarul Dorin Florea a vorbit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre discuţiile cu PSD cu privire la schimbarea directorilor instituţiilor publice. Cu toate că la nivel naţional a fost stabilit un algoritm acesta nu e neapărat să se aplice şi la nivel local. Potrivit lui Florea s-au stabilit o serie de principii dar încă nu a dorit să avanseze nici un nume. „Rezultatele discuţiilor până la ora actuală le consider bune. Am convenit cu domnul Frătean unele principii foarte sănătoase în sensul de a ne asuma primul lucru responsabilitatea ca în această perioadă armonizarea relaţiilor central judeţ să meargă bine”, a declarat Florea. Instituţiile vor fi împărţite frăţeşte şi nu se va lua nici o decizie fără ca ambele părţi să fie de acord. „La instituţii dacă suntem fraţi de cruce împărţim ca fraţi de cruce, adică jumate-jumate. Mi se pare corect asumarea unei responsabilităţi şi să acceptăm prin înţelegere. Deci, dacă ai un om mai bun, pregătit şi care aducem un maxim de credibilitate instituţiei mi se pare corect să iau în calcul această formulă”, a precizat primarul. Florea a mai susţinut că acolo unde oamenii şi-au demonstrat capacitatea de buni administratori ei vor fi păstraţi. „Eu am cerut să analizăm activitatea din fiecare instituţie pentru că este un aspect principial, au fost oameni care s-au comportat demn, au fost alţii care au fost jucărele, au fost ameni marionete. Cu unii o să mergem mai departe cu alţii… este important să aducem stabilitate şi credibilitate în instituţii. Eu am oameni pregătiţi. Sunt instituţii în care eu aş menţine oamenii în funcţie şi sper că şi domnul Frăteanu să le găsească atractive dar niciodată directori care nu vor fi giraţi şi asumaţi politic”, a mai declarat Florea.
Si liderul local al PSD, Alexandru Petru Frătean s-a arătat rezervat în această chestiune. „Aşa cum a spus şi domnul Florea am avut discuţii constructive, de principiu dar nu am ajuns la nimic concret. Probabil că vom decide în cursul acestei săptămâni. Este important să venim cu o construcţie solidă şi performantă pentru întreg judeţul”, a declarat Frătean.

UDMR cere să fie consultat

Actualii directori au fost numiţi de vechea guvernare şi sunt, în cea mai mare parte, membrii UDMR sau PNL. Kelemen Atilla consideră că nu trebuie să se uite că suntem un judeţ cu 38% populaţie maghiară şi că aceasta trebuie să fie reprezentată. „Eu am discutat cu ei şi am spus că înţeleg jocurile politice dar aici este vorba de 38% din populaţie care sunt maghiari şi care trebuie să aibă reprezentare, dacă nu putem merge cu gândul la o purificare etnică”, a declarat Kelemen. Acesta consideră că actualii directori nu pot rămâne fără loc de muncă şi că ar trebui păstraţi în sistem. De asemenea, Kelemen crede că este important să se ţină cont de părerile UDMR. „Trebuie să păstrăm oamenii noştrii în sistem. Sper că vor reflecta asupra doleanţelor noastre”, a declarat Kelemen. Nici acesta nu a dorit să avanseze numele persoanelor care ar trebui păstrate în funcţie. „Nu cred că e cazul să avansăm vreun nume acum. Noi am fost mulţumiţi de activitatea oamenilor noştri. Vom discuta fiecare caz în parte”, a susţinut acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE