Marko, Frunda si Kerekes, “nemuritorii” Parlamentului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Marko, Frunda si Kerekes, “nemuritorii” Parlamentului

p_2_1_31.jpgAu supravietuit sitei tuturor alegerilor organizate dupa 1989 încoace, aflându-se la cel de-al saselea mandat în Parlamentul României. În prezent, clubul select al parlamentarilor aflati din 1990 în Casa Poporului este alcatuit din noua politicieni. Dintre acestia, Frunda Gyorgy, Kerekes Karoly si Marko Bela reprezinta electoratul judetului Mures.

Cheia continuitatii, seriozitatea si apropierea fata de oameni?
„Secretul activitatii din 1990 în Parlamentul României este munca serioasa. Încrederea oamenilor nu poate fi obtinuta decât daca te tii de cuvânt, dai dovada de seriozitate si stai departe de actiuni populiste”, a declarat senatorul Frunda Gyorgy. Un alt membru al “clubului celor noua” este Kerekes Karoly, reales în functia de deputat în noiembrie 2008. “Secretul longevitatii este unul singur: politica aproape fata de oameni. Mereu sunt în mijlocul oamenilor. Printre altele ma ocup cu problemele sociale si am avut o multime de initiative în acest sens, care au devenit legi”, a raspuns Kerekes Karoly, unul dintre cei mai activi parlamentari mureseni în domeniul social. Cu toate ca în ultima saptamâna am încercat în mod repetat sa luam legatura cu senatorul Marko Bela pentru a obtine un punct de vedere oficial la tema articolului, parlamentarul UDMR a fost pur si simplu de negasit, raspunsul pe care l-am primit de fiecare data, atât de pe numarul de telefon personal, cât si de pe cel al biroului de presa fiind invariabil acelasi: “Ne pare rau, dar domnul Marko este într-o sedinta foarte importanta acum si e foarte ocupat.” Raspuns aflat în contradictie cu declaratiile colegilor de partid care puneau înainte de toate interesul fata de oameni…

Longevitate în Parlament egal conturi mai grase
Vrem nu vrem, continuitate în activitatea de parlamentar înseamna si bunastare, fapt dovedit de diferentele dintre declaratiile de avere ale alesilor din 2004 si cele depuse în decembrie 2008 la secretariatul Parlamentului.
Daca în mai 2004 declaratia de avere a deputatului UDMR Kerekes Karoly consemna un apartament de 52 mp în Târgu-Mures, o casa de vacanta de 24 mp în Acatari si un teren intravilan de 0,42 ha în localitatea Acatari, ultima declaratie este mult mai bogata. În afara bunurilor anuntate în 2004, documentul consemneaza un autoturism Skoda Fabia an de fabricatie 2006 si depozite bancare si fonduri de investitii în valoare de 149.000 de lei.
Fata de declaratia de avere din mai 2004, Marko Bela a reusit sa-si achizitioneze un apartament de 110 mp în Bucuresti, cu o valoare impozabila de 99.513 de lei si un Volskwagen Golf an de fabricatie 2005, cumparat în locul autoturismului Renault Clio, detinut pâna atunci de senatorul UDMR. De asemenea, în perioada 2004-2008 liderul Uniunii si-a îmbunatatit serios conturile bancare. Astfel, daca în 2004 declaratia de avere consemneaza depozite si conturi bancare în valoare de 24.000 de euro, cea din 2008 este aproape neîncapatoare la acest capitol: 203.000 de lei, 6.744 de euro, 32.000 USD si 16.000 de forinti.
Comparativ cu anul 2004, când detinea o casa de vacanta în Câmpul Cetatii, o casa de locuit si ½ dintr-un apartament, ambele în Târgu-Mures, averea senatorului Frunda Gyorgy a crescut cu un apartament de 80 mp în Târgu-Mures. De asemenea, a crescut si valoarea depozitelor si a conturilor curente, de la 64.000 de euro, 50.000 USD si 500 de milioane de lei vechi în 2004 la 108.400 de euro, 10.700 USD, 946.963 de lei, la care se adauga parti sociale si actiuni la diferite firme, care se ridica la aproximativ 1.500.000 de lei si 107 milioane de forinti.

Cei noua “nemuritori” din Parlament:
– Radu Berceanu (senator PDL)
– Frunda Gyorgy (senator UDMR
– Kerekes Karoly (deputat UDMR)
– Marko Bela (senator UDMR)
– Marton Arpad (deputat UDMR)
– Adrian Nastase (deputat PSD)
– Bogdan Niculescu Duvaz (deputat PSD)
– Varga Attila (deputat UDMR)
– Verestoy Attila (senator UDMR)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE