Gall Carol mentine un sport cu vechime la Muresul Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Gall Carol mentine un sport cu vechime la Muresul

p_13_2_16.jpg
Paradoxal, una dintre disciplinele prea putin cunoscute, patinajul viteza, functioneaza in cadrul Clubului Sportiv Muresul inca de la inceputul anilor ’50. Gall Carol se ocupa de aceasta sectie inca din 1957. Acasa au la dispozitie doar sala de forta si patinoarul de la Week-end, pe timpul iernii, cand temperatura permite.

Reporter: De unde se trage aceasta pasiune pentru o disciplina mai putin cunoscuta?
C.G.: Tatal meu a practicat acest sport, fiind in jurul anilor ’20 campion national, atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria, in functie de cum au evoluat evenimentele in acea vreme. Inainte de clubul Muresul, era Clubul Sportiv Municipal, daca imi amintesc bine.
Rep.: Aceasta continuitate are si un suport, adica prezinta interes in randul copiiilor?
C.G.: Din pacate cei care sunt interesati, nu prea stiu sa patineze. O alta problema este si faptul ca patinele pentru viteza sunt diferite, mai lungi, ghetele nu strang glezna. Trebuiesc echipamente speciale, aparatori pentru incheieturi, manusi pentru protejarea degetelor, Daca vin, dupa ce incep sa progreseze, se multumesc cu atat si se orienteaza spre alte discipline.
Rep.: Eveti totusi sectie de performanta, exista si o traditie?
C.G.: Daca Antal Emese, care a fost vicecampioana mondiala si acum antreneaza in Austria, la Innsbruck, a fost sportiva la noi, nu spune nimic…In prezent avem sportivi de performanta, care participa la mari competitii, unii legitimati de la alte cluburi, cum ar fi Daniela Oltean, Andrea Lazarescu, Hendrik Rusu, Duka Szilard, ultimul orientandu-se mai mult spre role. Chiar daca nu avem conditii de pregatire, ne antrenam acasa in sala de forta, in comun cu celelalte discipline ale clubului, ne mai pregatim pe pistele de la Miercurea Ciuc, iar pentru competitiile majore, in Germania, la Erfurt. Suntem singura tara din Europa angrenata in marile competitii care nu are piste de pregatire. Campionatele Nationale se tin pe patinoare naturale. Toata lumea se mira de noi.
Rep.: Va creaza o problema lipsa rezultatelor?
C.G.: Daca pentru unii ocuparea locurilor 20-30 din peste 60 de concurenti, in competitii majore, in conditiile pe care le avem nu reprezinta rezultate bune, putem zice ca da. Daniela Oltean a obtinut in Olanda luna aceasta locul 22 la Campionatele Europene. Eu cred ca este un rezultat bun. Mai sunt si alte asemenea rezultate.
Rep.: Care ar fi perspectivele de viitor?
C.G.: Odata cu finalizarea patinoarului artificial, vom avea mai multe posibilitati, dar numai pentru short-treack, curse pe pista redusa.
Rep.: Aveti sprijin material?
C.G.: Referitor numai la sprijinul financiar, da. Cea mai mare parte o avem de la club, prin Agentia Nationala pentru Sport, apoi de la Consiliul Judetean, restul de la sponsori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE