“Vis si Destepare” muzicala pentru generatia tanara Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

“Vis si Destepare” muzicala pentru generatia tanara

p_16_1_16.jpg
In cadrul microstagiunii de concerte lectie, organizate pentru copiii claselor 1- 4, de la scolile din oras, respectiv, a concertelor educative pentru elevi de gimnaziu si liceu, Filarmonica de Stat Targu Mures, organizeaza, maine, 23 ianuarie, in Sala Mare, concertele lectie, cu tema “Vis si Desteptare”. Este deja o traditie in ultimii ani, ca ultima zi de vineri, de la sfarsitul fiecarei luni, sa fie dedicatea acestor evenimente, in colaborare cu Filarmonica de Stat. Coordonatoarele spectacolului sunt profesoarele Carmen Mihăescu, Kovács Zsuzsa, care impreuna cu artistii filarmonicii, precum si cu elevii Liceului de Arta, vin sa insufle generatiei tinere, mesajul muzicii clasice, in cadrul celor sapte concerte tematice din fiecare stagiune.
“Sustin aceasta actiune, inca din anul 2004, in colaborare cu Filarmonica, care au manifestat deschidere catre astfel de evenimente, tematica este propusa de ei, dupa care, pe baza bibliografiei, coordonez programul pentru a putea transmite copiilor tematica respectiva, printr-un limbaj adecvat intelegerii lor. In ultima vreme, tematica s-a diversificat, si chiar tine cont de lumea copilariei, Si acest concert, va cuprinde piese muzicale vocale, cu acopaniament la pian, la harfa, care reflecta aceasta tematica. Aici ma refer la “Sonata Lunii”, de Beethoven, “Clar de Luna” de Debussy, sau “Visare” de Schumann, urmat de piese precum “Salutul de Dimineata” de Schubert, lucrari care pun in evidenta aceasta tema. Evenimentul este organizat in colaborare cu artisti ai filarmonicii, si elevi de la Liceul de Arta, care este o pepiniera foarte buna de talente care pot fi promovate, si pe scena mare a Salii Palatului,” ne-a declarat Carmen Mihaescu, rector universitar, catedra de pian, la Facultatea de muzica, sectia romana, din cadrul UAT Targu Mures.
Venind in sprijinul educarii tinerei generatii, formarii unei bune educatii in ceea ce priveste cultura muzicala, evenimentul vine sa intregeasca, latura diversificata a activitatii Filarmonicii de Stat, precum si rolul institutiei in formarea muzicala a generatiei tinere.
“Conteaza foarte mult acest gen de manifestari, deoarece efortul nostru este indreptat spre educarea gustului tinerilor, spre posibilitatea lor de a alege din diverse forme de muzica, din diverse genuri musicale, ceea ce este valoros. Pe de-oparte, face parte si din formarea lor ca intelectuali, si cu siguranta trebuie sa aiba efect asupra sensibilitatii lor. De aceea, facem cu foarte multa daruire aceste lucruri, si Filarmonica s-a implicat deosebit si prin campania de publicitate pe care o desfasoara in scoli” a precizat Carmen Mihaescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE