PD-L acuzat ca nu respecta întelegerea pe Buget Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

PD-L acuzat ca nu respecta întelegerea pe Buget

p_a51037.jpgPNL si PSD acuza Partidul Democrat Liberal ca nu a respectat întelegerea politica privind repartizarea sumelor defalcate de la buget pentru echilibrarea bugetelor locale. „Am considerat ca întelegerea politica este suficienta, urmând ca astazi în Comisiile de buget-finante reunite sa putem revizui acel amendament ca sa-l punem în acord cu întelegerea si sa nu fie nicio eroare. Din pacate, grupurile PD-L au anuntat ca nu mai respecta întelegerea, si acum suntem într-un blocaj”, a declarat Eugen Nicolaescu, vicepresedintele deputatilor PNL.
Întelegerea despre care este vorba a fost încheiata între partidele politice si Ministerul Administratiei si Ministerul Finantelor. Aceasta viza repartizarea sumelor în proportia de 30 si 70% prin hotarâre de Consiliu Local, tinând cont de o serie de criterii. Nicolaescu a mai spus ca nu stie care sunt motivele pentru care PD-L a renuntat la aceasta întelegere însa nu este bine deloc daca s-a produs acest lucru, în conditiile în care exista o întelegere bine stabilita. "Acum am stat din nou de vorba încercând sa-i convingem ca pe acest drum nu facem decât sa deblocam si lucrarile Parlamentului, pentru ca daca o sa va uitati pe raportul de amendamente, daca se accepta un asemenea amendament circa 2.000 de amendamente ramân fara obiect si în felul acesta se accelereaza lucrurile de adoptare a legii bugetului, iar colegii nostri au înteles ca nu are rost sa mai sustina amendamentele punctuale pentru ca ele se rezolva prin acest amendament global si de fond", a explicat viceliderul grupului PNL. Nicolaescu a precizat ca acum ceilalti lideri de grupuri încearca sa-i convinga în continuare pe democrat-liberali ca este grav ce se întampla "din punct de vedere democratic" si ca decizia lor blocheaza lucrarile Parlamentului pe mai multe saptamâni daca se vor sustine în continuare cele 6.000 de amendamente formulate de parlamentari.
Am întrebat câtiva deputati mureseni ce parere au despre aceste declaratii si daca sunt de acord cu ceea ce a spus Nicolaescu. Ciprian Dobre si Victor Socaciu sustin declaratia lui Nicolaescu iar Doru Opriscan spune ca aceasta nu e o problema, ca bugetul va fi adoptat si ca ceea ce fac cei de la PSD si PNL este doar “o magarie”.

“Nu cred ca stie cineva când va fi adoptat bugetul. La întelegerea de dimineata nu a participat Ministerul Finantelor iar mai apoi cei de la PD-L, în frunte cu Boc, s-au comportat ca un administrator de bloc care nu mai recunoaste ce a zis cu o zi în urma. În aceste conditii orice dialog cade. De fapt este o atitudine cu care PD-L ne-a obisnuit pe parcursul anilor si este clar ca nimeni nu poate construi nimic cu PD-L-ul. Ei vor doar sa întareasca propriul partid si nu România.”  
Ciprian Dobre, deputat PNL

“Eu nu cred ca bugetul va fi adoptat pâna vineri pentru ca nu mai este timp sa se discute atâtea amendamente. Afirmatia lui Nicolaescu este foarte corecta si PD-L nu a respectat aceste întelegeri. Prin atitudinea lor ei au blocat întelegerea noastra. Acesta este stilul antidemocratic ca care PD-L ne-a obisnuit deja.”  
Victor Socaciu, deputat PSD

“Domnul Nicolaescu sa stea linistit ca bugetul se va aproba. Sunt sigur ca bugetul va trece iar ceea ce fac cei de la PSD si PNL nu este decât o magarie si o nesintire de nedescris. Eu respect doar deciziile luate în plen si nu cele din culise.”  
Doru Opriscan, deputat PD-L     
                                                                        

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE