Tort de ciocolată Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Tort de ciocolată

Ingrediente:
Blatul: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de apă rece, 3 linguri de cacao, 4 linguri de făină cu agent de creştere.
Crema: 2 cutii cu smântână pentru frişcă (de câte 250 ml fiecare, 38% grăsime), 400 g ciocolată amăruie, 2 linguriţe de nes.
Glazura: ciocolată topită (sau ungem partea de sus cu gem şi presărăm cacao), cu puţin lapte.
Mod de preparare:
Prima dată preparăm crema, pentru că trebuie să stea în frigider circa trei ore. Într-un vas aşezat în baie de abur se pune smântâna pentru frişcă, iar când aceasta începe să fiarbă se încorporează ciocolata ruptă în bucăţi mici şi nesul. După ce acestea s-au topit, se mai lasă aproximativ 5 minute în baia de aburi. După ce s-a răcit se bagă crema în frigider. Pentru blat se bat ouăle spumă împreună cu zahărul, aproximativ zece minute. Apoi se adaugă apa rece, câte o lingură pe rând. După ce punem făina şi cacaua, amestecăm uşor cu o lingură de lemn. Se toarnă compoziţia în tava de tort unsă şi tapetată. După ce s-a copt, se lasă blatul să se răcească, apoi se taie în două părţi egale. Se însiropează blaturile uşor cu brandy, rom sau sirop de zahăr ars. Se scoate crema din frigider, se bate spumă, se pune între blaturi, iar deasupra se întinde glazura.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE