Dorin Florea vrea în Primăria lui Bernady Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Dorin Florea vrea în Primăria lui Bernady

6_1_01.jpg
Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, doreşte ca Palatul Administrativ să devină sediul Primăriei municipiului. „Este normal şi firesc. Nu poţi să vorbeşti despre Târgu-Mureş, fără să nu evoci vremurile frumoase şi trecute, care au dat strălucire şi personalitate oraşului şi să nu încercăm să luăm imobilele care au fost ale Primăriei, în primul rând Primăria”, a declarat Dorin Florea. Acesta a susţinut că există acordul prefectului Marius Paşcan pentru acest transfer şi că aşteaptă aceeaşi atitudine şi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Lokodi Edita Emoke. „Aici am şi acordul foarte direct al prefectului şi sigur ar fi frumos un acord şi din partea preşedintei Consiliului Judeţean”, a mai spus Florea.
Clădirea care în acest moment găzduieşte sediul Instituţiei Prefectului, respectiv al CJ, are o vechime de aproape 100 de ani şi a fost iniţial sediul Primăriei. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Cristina Manoilă, clădirea de află în domeniul public al statului. „Clădirea este un bun în domeniul public al statului şi în patrimoniul cultural naţional, se află în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin Instituţia Prefectului”, a arătat aceasta.

Lokodi aşteaptă o hotărâre de Guvern

Pentru a putea realiza „rocada”, Dorin Florea a trimis adrese celor două instituţii care funcţionează în clădire. Preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu are competenţe decizionale în acest sens. În cazul în care va exista o Hotărâre de Guvern pentru transmiterea clădirii în administrarea Primăriei, atunci Consiliul se va muta. „În momentul de faţă noi, Consiliul Judeţean nu putem decide asupra sorţii clădirii. Nu avem conform legii acest drept de dispoziţie. Deocamdată prin lege stăm în această clădire, aşa că domnul primar cere restituirea de la o instituţie care nu are competenţă decizională”, a declarat Lokodi. Palatul Administrativ a fost construit între anii 1905 şi 1907 de fostul primar Bernady Gyorgy. Iniţial a fost sediul Primăriei, însă în timpul primarului Emil Dandea s-a construit actuala clădire care a devenit noul sediu al autorităţii locale. În prezent, Palatul Administrativ găzduieşte şi birourile parlamentarilor mureşeni, Serviciul de Protecţie şi Pază, Autoritatea Judeţeană Împotriva Traficului de Persoane şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE