Horaţius Dumbravă: „Vom reprezenta magistraţii cu onestitate!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Horaţius Dumbravă: „Vom reprezenta magistraţii cu onestitate!”

3_35.jpg
Judecătorul Horaţius Dumbravă a fost ales vineri, 7 ianuarie, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu 15 voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, un sufragiu fiind anulat. Dumbravă, singurul candidat pentru această funcţie, a mulţumit colegilor magistraţi pentru încrederea acordată. „În numele tuturor membrilor noului CSM care îşi încep azi (vineri – n.r.) mandatul pentru şase ani, mulţumesc colegilor magistraţi care ne-au învestit să îi reprezentăm la alegerile din toamna anului 2010. Îi asigurăm de altfel pe toţi magistraţii că îi vom reprezenta cu onestitate şi eficienţă. Totodată, mulţumim membrilor fostului CSM care ieri şi-au încheiat activitatea, regretând însă faptul că nu a existat o dezbatere publică reală pe marginea raportului de activitate 2005 – 2010”, a declarat Dumbravă.

CSM trebuie să fie mai eficient

Potrivit acestuia, activitatea noului CSM trebuie să pornească de la ce s-a realizat în mandatul 2005 – 2010. „În egală măsură, trebuie să acceptăm că au fost şi multe probleme nerezolvate sau disfuncţii în activitatea fostului CSM. Este nevoie de o schimbare de abordare în funcţionarea sistemului judiciar, de eficientizare şi credibilitate a acestuia. Aceasta este datoria şi obligaţia constituţională a CSM. Justiţia este coloana vertebrală a oricărei societăţi democratice. Sunt convins că justiţia noastră va rămâne un puternic factor de stabilitate şi echilibru pentru o societate românească greu încercată. Tocmai de aceea, sistemul judiciar şi întreaga societate românească au nevoie de un CSM credibil, puternic şi eficient, cu obiective clar definite şi pe termen lung”, a spus judecătorul.

Independenţa justiţiei, unul din obiective

De asemenea, în opinia lui Horaţius Dumbravă, justiţia nu este o structură care să intereseze doar magistraţii, clasa politică, prin Parlamentul României, trebuind să îşi dorească de asemenea independenţa justiţiei şi să sprijine din punct de vedere normativ modul de organizare şi de funcţionare a acesteia. „Ministerul Justiţiei, puterea executivă în ansamblu, trebuie să colaboreze în susţinerea unei finanţări adecvate a sistemului şi a alocării resurselor umane – judecători, procurori, grefieri – corespunzătoare şi să coopereze în chestiunile ce necesită decizii comune. CSM are datoria să găsească pârghiile adecvate, transparente de a comunica, dialoga şi a lucra eficient, pragmatic, în interesul justiţiei, cu celelalte două puteri constituite în stat.
Membrii noului CSM afirmă în mod ferm că sunt determinaţi în a-şi împlini pe deplin atribuţiile constituţionale de a apăra independenţa judecătorilor şi a procurorilor”, a subliniat preşedintele CSM.
Totodată, Horaţius Dumbravă a anunţat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Târgu-Mureş, deţinută din 2009 şi că se va suspenda din Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE