David şi Sabina, arta de a dansa la superlativ Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

David şi Sabina, arta de a dansa la superlativ

6_32.jpg
În ciuda tinereţii lor, ambii având vârsta de 17 ani, David Mihăilescu şi Sabina Pop au la activ un palmares impresionant pe tărâmul dansului sportiv, din care nu lipsesc medalii obţinute atât la competiţii naţionale, cât şi internaţionale. Elevi la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, cuplul de dansatori a înfiinţat clubul de dans sportiv Rondo Dance, unde copiii de toate vârstele au posibilitatea de a se iniţia în tainele sambei, valsului şi tangoului şi – de ce nu – de a participa la diverse competiţii cu scopul de ajunge campioni. Astăzi, de la ora 13.30, de Ziua Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu”, David şi Sabina vor evolua pe scena Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, prilej cu care am încercat să aflăm mai multe despre ei.

David Mihăilescu: „Aproape tot timpul îl aloc dansului”
Reporter: Te rog să te prezinţi cititorilor noştri.
David Mihăilescu: Am vârsta de 17 ani, sunt elev în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, unde sunt coleg de clasă cu partenera mea Sabina Pop, alături de care antrenez sportivii înscrişi la clubul nostru de dans sportiv, Rondo Dance. Amândoi practicăm dansul sportiv de aproximativ zece ani.

Rep.: Ce ne poţi spune despre clubul pe care l-aţi înfiinţat?
D.M.: Rondo Dance a fost înfiinţat în septembrie 2010, deci e un club relativ nou. Ne ocupăm de copii de toate vârstele, cărora eu şi Sabina le predăm dansul sportiv adică vals, tangou, cha cha, samba şi altele.

Rep.: De ce aţi început să practicaţi dans sportiv şi nu v-aţi îndreptat către altceva?
D.M.: La început nici nu ştiam ce e acela dans sportiv, m-am apucat de dans dintr-o întâmplare, dar mi-a plăcut şi am continuat cu acest sport. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul partenerei mele.

Rep.: Ce performanţe aţi obţinut de-a lungul carierei?
D.M.: Am fost campion naţional de două ori, în 2004 am obţinut locul patru la Campionatul Mondial din Germania. De asemenea, am în palmares mai multe locuri doi şi trei la campionatele din Austria şi numeroase medalii de aur la diverse competiţii organizate în România. Totodată, şi partenera mea a avut rezultate foarte bune în materie de dans sportiv.

Rep.: Ce alte pasiuni ai?
D.M.: În general pasiuni artistice, deoarece am urmat şi cursurile Şcolii de Muzică şi Arte Plastice. Chiar am organizat o expoziţie de pictură, desen şi sculptură şi am participat la numeroase simpozioane de artă şi tabere de sculptură. Alte pasiuni nu prea pot să am, dat fiind faptul că majoritatea timpului liber îl aloc dansului.

Rep.: Mâine (azi – n.r.) vei evolua pe scena Teatrului Naţional. Despre ce e vorba?
D.M.: Într-adevăr, mâine (azi – n.r.) este Ziua Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu”, prilej cu care este organizat un eveniment la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. Manifestarea va începe la ora 13.00, iar eu şi partenera mea vom intra pe scenă la ora 13.30. Voi dansa şi eu şi partenera mea, dar am pregătit un grup de elevi din şcoală care n-au mai dansat niciodată pe o scenă şi pe care i-am învăţat o coregrafie tango.

Rep.: Doreşti să transmiţi ceva celor care vă susţin?
Da, le mulţumim profesorilor din şcoală pentru că sunt foarte înţelegători, ne apreciază pentru ceea ce facem, suntem foarte deschişi pentru faptul că facem sport de performanţă şi sunt alături de noi. De asemenea, le mulţumim părinţilor noştri pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Datorită lor am ajuns aici, la acest nivel, iar sprijinul lor este cel mai important pentru noi.

Sabina Pop: „Dorim să continuăm cu dansul”
Reporter: Aţi obţinut împreună performanţele amintite de David?
Sabina Pop: Nu, noi ne cunoaştem de mai mult timp, dar colaborarea noastră a început de un an, iar fiecare a obţinut rezultatele anterioare împreună cu alţi parteneri.

Rep.: Cât vă pregătiţi zilnic?
S.P.: Împreună cu partenerul meu ne pregătim în două – trei zile săptămânal, iar în restul zilelor antrenăm copiii . Deocamdată am lăsat cariera noastră puţin la o parte pentru a ne ocupa de pregătirea copiilor.

Rep.: Ce planuri de viitor aveţi?
S.P.: Amândoi dorim să continuăm cu dansul, să devenim antrenori, să scoatem cât mai mulţi campioni la club. Sperăm să ne vedem şi peste cinci ani în domeniul acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE