Protecţie pe net pentru copii Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Protecţie pe net pentru copii

2_3_05.jpg
Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet 2011, Salvaţi Copiii România, coordonator naţional al consorţiului Sigur.info, invită copiii şi tinerii cu vârste între 6 şi 19 ani să participe la concursul naţional „Este mai mult decât un joc, este viaţa ta.”
Ziua Siguranţei pe Internet 2011 este stabilită pe 8 februarie 2011 la nivel european. Evenimente dedicate se desfăşoară anual în peste 50 de ţări, iar în România sunt organizate de consorţiul Sigur.info, coordonat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Date privind siguranţa pe Internet în România au fost dezvăluite cu ocazia lansării studiului Eu Kids Online II, realizat la iniţiativa Comisiei Europene în 23 de ţări, în vara anului 2010. Una din constatări a fost: copiii români înregistrează unul din cele mai mari procente pentru vizibilitatea profilului lor, pe reţelele sociale, aproape jumătate declarând că profilul lor este public (44% dintre cei care au un profil). Copiii români sunt printre cei care işi dezvăluie într-o mare măsură (22% dintre cei care au un profil) date personale în profilul lor, cum ar fi numărul de telefon sau adresa de acasă. De asemenea, părinţii au o percepţie scăzută a experienţelor neplăcute ale copiilor lor pe Internet. În timp ce 21% dintre copii declară ca au fost supăraţi de ceva pe Internet, doar 7% dintre părinţi cunosc acest lucru, diferenţa între percepţia părinţilor şi ce declară copiii fiind una dintre cele mai mari la nivel european.

Concurs pentru elevi

Sigur.info a lansat concursul „Este mai mult decât un joc, este viaţa ta”. Competiţia se adresează elevilor din clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, fiind deschisă şcolilor, cluburilor de tineret, cluburilor de instruire-training. Sub coordonarea unui adult, aceştia pot înscrie în concurs proiecte multimedia în care vor ilustra legăturile dintre viaţa reală şi cea virtuală precum. Data limită de transmitere a proiectelor este 26 ianuarie 2011.
Echipele câştigătoare ale concursului vor fi premiate în cadrul unei festivităţi organizate pe 8 februarie 2011 în Bucureşti. Regulamentul poate fi consultat la adresa http://sid2011/sigur.info. “Evenimentele au ca scop promovarea utilizării într-un mod sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii, precum şi conştientizarea şi educarea asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet. România a participat pentru prima dată la acest eveniment în 2008, câştigând locul întâi la concursul european, categoria 5–10 ani, cu proiectul “I’m just a Kid”, realizat de o clasă de 18 copii de la Gimnaziul Zaharia Boiu din Sighişoara”, a declarat Ovidiu Măjină, coordonator naţional, Salvaţi Copiii România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE