Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Reghin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Reghin

14_25.jpg
În toată lumea creştină, în perioada 18-25 ianuarie, se desfăşoară Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2011 este inspirată Faptele Apostolilor „care ne reaminteşte de bucuria care i-a cuprins, la Pogorârea Sfântului Duh, pe Apostolii adunaţi în Ierusalim după Înălţarea Mântuitorului Isus Hristos la cer.
Evenimentul Pogorârii Sfântului Duh peste Apostoli a fost actul de naştere al Bisericii, momentul în care Apostolii înţeleg şi trăiesc deplin taina credinţei ca vedere duhovnicească a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa lor. Cei ce mai înainte erau „nepricepuţi şi zăbavnici cu inima” (Luca 24, 25) devin acum înţelepţi binevestitori ai Evangheliei lui Hristos în toată lumea” scrie în Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din noul an.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a fost marcată şi la Reghin de câtre fiecare confesiune şi biserică istorică după un orar bine stabilit. Săptămâna a început cu ziua de Luni la Biserica Romano-Catolică cu tema „Multe mădulare într-un trup” la care preoţii ortodocşi, greco-catolici, romano-catolici, reformaţi şi evanghelici au predicat lecturi din Isaia, psalmi şi pilde din Corinteni din faptele Apostolilor cu şi despre Biserica din Ierusalim care este modelul unităţii pe care o căutăm astăzi. Marţi a continuat la Biserica Evanghelică din municipiu cu tema „Fidelitatea faţă de învăţătura apostolilor ne uneşte” în care s-au citit lecturi din Isaia şi Psalmi din Romani şi învăţături ale Apostolul Ioan. Miercuri săptămâna de rugăciune a continuat la Biserica Ortodoxă „Înălţarea Domnului” cu tema „A împărţi, o expresie a unităţii noastre”, în care preoţii au citit texte biblice universale şi fapte ale Apostolilor care făceau referire la semnul continuităţii cu Biserica din Ierusalim care nu este altceva decât „stăruinţa în învăţătura şi adunarea apostolilor, în frângerea pâinii şi rugăciune”. Joi săptămâna de rugăciune a ajuns şi la Biserica Greco-Catolică unde tema a fost „Frângerea pâinii în nădejde” unde feţele bisericeşti au predicat lecturi şi psalmi cu referire de la prima Biserică din Ierusalim şi până astăzi, „frângerea pâinii” a fost o acţiune centrală pentru creştini, şi s-a subliniat faptul că pentru creştinii de astăzi din Ierusalim, împărţirea pâinii vorbeşte în mod tradiţional despre prietenie, iertare şi dăruire. În ultima zi a săptămânii de rugăciune preoţii celor cinci confesiuni au predicat la Biserica Reformată pe tema „Împuterniciţi să acţionăm în rugăciune”, unde le-au transmis credincioşilor un mesaj care spune că după stăruinţa în învăţătura şi comuniunea apostolilor şi în frângerea pâinii, a patra trăsătură a primei Biserici din Ierusalim este viaţa de rugăciune. Aceasta este astăzi trăită ca un izvor necesar al puterii de care au nevoie creştinii de pretutindeni. „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este un pas de apropiere spre biserici pentru că ceea ce ne uneşte e Hristos. Că îl mărtusisim în bisericiile noastre fiecare în limba lui în biserica în care s-a născut dar ceea ce ne uneşte este faptul că e un singur Domn, o singură credinţă şi un botez. Până la urmă în aceeaşi Dumnezeu credem chiar dacă îl propăvăduim sau îl preamărim sub diferite forme, dar putem găsi modalitatea de a lăsa la o parte ceea ce ne dezbină şi de a vorbi de ceea ce ne uneşte şi de a face pentru că e un pas marcarea acestei săptămâni spre unitatea credinţei, e o unitate în diversitate,” a declarat părintele protopop ortodox, Teodor Beldean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE