90 de posturi de poliţie din Mureş vizate pentru desfiinţare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

90 de posturi de poliţie din Mureş vizate pentru desfiinţare

13-2_15.jpg
La finalul săptămânii trecute, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa a propus un proiect de restructurare, potrivit căruia, poliţia rurală va fi desfiinţată. Potrivit proiectului, ce va fi prezentat în forma finală la mijlocul lunii februarie, 2.834 de posturi de poliţie comunală ar trebui să fie desfiinţate, urmând a fi comasate în secţii. „Este o reformare atât din perspectivă structurală, cât şi funcţională a poliţiei. Vorbim despre reînfiinţarea unor structuri, cum ar fi sectoristul, vorbim despre dezvoltarea unor concepte care să aducă mai multă eficienţă”, a declarat, potrivit presei centrale, chestorul Popa. Potrivit declaraţiilor acestuia, reorganizarea nu va însemna reduceri de personal sau reduceri salariale. Şeful IGPR a citat şi un studiu efectuat în rândul lucrătorilor din posturile de poliţie comunale, potrivit căruia 86% dintre aceştia ar fi de acord cu desfiinţarea lor, pe motiv că în multe comune nu există dispensare şi şcoli, ceea ce face imposibilă mutarea alături de familie.

Chibulcutean împotriva restructurării

În judeţul Mureş 91 de posturi de poliţie ar putea fi desfiinţate, Mureşul fiind, la început, unul dintre judeţele pilot în cadrul programului. Ulterior, s-a renunţat la ideea ca Mureşul să fie judeţ pilot deoarece, schema de posturi a Inspectoratului Judeţean Mureş nu este completă la capitolul agenţi, acesta fiind un impediment important în aplicarea proiectului. Comandatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, comisar şef Valentin Pescari ne-a explicat că, pentru moment, nu s-a primit nicio decizie oficială de la Bucureşti în ceea ce priveşte comasarea. „Deocamdată nu pot să dau nişte informaţii exacte deoarece nu am primit nimic pe cale oficială. Totul se discută acum la IGPR şi probabil că în viitorul apropiat vom vedea exact despre ce este vorba”, ne-a spus Pescari. Din punctul de vedere al acestuia comasarea ar fi bine-venită, dacă dotarea materială şi umană ar fi cea necesară. „Acest program este o idee bună dacă avem destule forţe, destui agenţi de poliţie şi maşini care să poată asigura patrularea 24 de ore din 24”, a mai declarat Pescari.
Potrivit preşedintelui sindicatului Pro Lex Mureş, Dorin Chibulcutean, proiectul nu va aduce o îmbunătăţire în munca poliţiei. Acesta este de părere că ideea comasării unor secţii nu este necesară, lucrătorii comasaţi ar trebui să patruleze 24 de ore din 24 pentru a putea acoperi raza teritorială, ceea ce în condiţiile actuale de dotare este greu de realizat. „Judeţul Mureş este un judeţ pilot în ceea ce priveşte acest program de restructurare a posturilor de poliţie. Aceşti guvernanţi, în mod voit sau nu, confundă servirea patriei cu servirea mesei. Eu nu sunt în măsură să spun dacă proiectul este bun sau nu, trebuie să vedem ce vor spune adevăraţi profesionişti din poliţie. Din punct de vedere al sindicatului nu considerăm că este cea mai bună soluţie atâta timp cât un şef de post sau un lucrător de la un post, cu toate că sunt puţini îi mai şi restructurăm. Se va încerca comasarea acestora, astfel din trei sau patru posturi de poliţie se va face o singură secţie. Este inadmisibil ca după ce ai lucrat o viaţă întreagă la post, ai fost un singur om, să se lucreze 24 din 24 să se unească patru, cinci posturi, iar după conducerea politică să fie necesar, să existe situaţii pentru a se patrula 24 de ore din 24 în condiţiile în care dotarea tehnică este cum este”, a precizat acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE