Consilierii judeţeni, la zugrăvit în sedii de Poliţie Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Consilierii judeţeni, la zugrăvit în sedii de Poliţie

13-1_15.jpg
Din cauza amânării proiectului de buget pe 2011, raportul Poliţiei pe anul trecut a fost singurul punct de atracţie în şedinţa Consiliului Judeţean. Atât de interesante au fost problemele IPJ încât s-a ajuns la propunerea ca la vară consilierii să meargă la zugrăvit în posturile de Poliţie din mediul rural.
Datorită impactului proiectului cu poliţişti voluntari implementat în premieră naţională, în cinci comune din judeţul Mureş, şi efectului acestuia, preşedintele CJ vrea să contribuie la extinderea acestuia. Astfel în prima şedinţă cu primarii, aceştia vor fi informaţi asupra necesităţii implicării voluntarilor în acţiunile din comunitate. Preşedintele CJ, Lokodi Edita, s-a arătat mulţumită de activitatea poliţiştilor. “An de an munca este tot mai bună şi relaţia cu autoritatea tot mai strânsă. Vreau să, mai ales că facem parcul sporturi cu motor şi cred că vom atrage turişti, să extidem acest program de voluntariat. Am fost în anii trecuţi la o conferinţă internaţională unde a fost prezentată activitatea unor grupuri de voluntari, formare din personal pensionat, dar care nu dorea să înceteze activitatea. Este nevoie şi la noi de aşa ceva, nu trebuie să fii oraş mare sau capitală ca să se întâmple ce s-a întâmplat la Moscova”, a explicat preşedintele CJ.

La zugrăvit

După ce Mircea Radu a atras atenţia asupra situaţiei deplorabile în care se află unele sedii ale Poliţiei şi a dat exemplul Band, comsiarul Valentin Pescari, şeful IPJ, a anunţat că acolo sediul va fi mutat în chirie în fosta farmacie din comună. “Avem 91 de posturi în localităţi, unele în stare deplorabilă în privinţa fondurilor pentru anul 2011 nu prea se întrevăd. Mai sunt localităţi unde există sprijin din partea primarilor care sunt gospodari”, a explicat Pescari. Lokodi a plusat din nou pentru a promova ideea voluntariatului. “Fiindcă e anul voluntariatului, propun să punem veniturile noastre deoparte timp de şase luni, cumpărăm materiale şi la vară mergem să văruim secţiile pe dinăuntru”, a mai anunţat preşedintele CJ Mureş.

Parcare în zona IPJ?

“Revin cu o problematică pe care o ridic anual, din păcate de fiecare dată altui comandant al IPJ. Situaţia parcărilor din străzile Borsos Tamas, Târgului, din zona Tribunalului şi pe străzile adiacente sediului, sper să iniţiaţi dvs un proiect, cu sprijinul MAI şi al municipalităţii pentru decongestionarea zonei şi dispariţia problemelor pe care le au locuitorii din zonă”, a intervenit şi consilierul Mihai Poruţiu. “Într-adevăr avem cadre care trebuie să vină la serviciu, fiind o zonă centrală e o problemă, eu nu am loc în incintă nici pentru maşinile confiscate. Cred că dacă Primăria face o parcare în zonă, există acest proiect, s-ar mai putea remedia. Nu sunt doar cadrele noastre de vină, mai sunt şi cetăţeni care vin, parchează la întâmplare şi îi mai blochează pe cei care locuiesc în zonă. Trimitem agenţi să-i sancţioneze, dar nici asta nu este comod, pentru că oamenii oricum au problemele lor de rezolvat. În primă fază le dăm avertismente”, a explicat Pescari.

Braconaj?
Consilierul Pokornyi Ştefan, a cerut în numele a 5.000 de pescari, ca poliţiştii să reacţioneze mai eficient la sesizările privind braconajul pe teritoriul judeţului. “Este distrusă fauna, prin braconaj cu ancora, şi cred că este o infracţiune contra patrimoniului”, a susţinut acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE