85% din petiţii soluţionate pozitiv de Prefectura Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

85% din petiţii soluţionate pozitiv de Prefectura Mureş

3-1_32.jpg
1.601 de petiţii, dintre care 996 au fost cereri privind legile fondului funciar, au fost depuse în anul 2010 la Compartimentul informare – relaţii publice din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Mureş, a anunţat, ieri, Ioan Iacob, consilier superior în cadrul Compartimentului informare – relaţii publice. „Petiţiile au fost soluţionate astfel: 1.364 pozitiv sau parţial pozitiv, 14 negativ, în 39 de cazuri a fost declinată competenţa către organele de justiţie sau parchet, 86 sunt în curs de rezolvare şi 98 au fost clasate direct”, a declarat Ioan Iacob.
Potrivit acestuia, natura problemelor ridicate în audienţe sunt variate, de la probleme sociale până la acte cu caracter reparatoriu. „Cetăţenii au venit la noi cu diverse probleme, cum ar fi acte cu caracter reparatoriu, legile Fondului funciar, Legea 10/2011, Legea 290/2003 şi Legea 9/1998, probleme sociale generate de lipsa unei locuinţe, a locurilor de muncă, probleme comunitare şi de administraţie locală, informaţii privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie precum şi furnizarea informaţiilor de mediu sau soluţionarea în timp a dosarelor pentru despăgubiri la legile cu caracter reparatoriu trimis către ANRP Bucureşti. Oamenii îşi prezintă problema şi încercăm împreună să o rezolvăm, iar dacă aceasta nu e de competenţa noastră, îi direcţionăm către instituţiile abilitate să o facă”, a arătat Ioan Iacob.

Program de luni până vineri

Compartimentul informare – relaţii publice din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Mureş funcţionează la parterul Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, intrarea dinspre strada George Enescu nr. 2, camerele 30 şi 31, după următorul program: de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00, în ziua de joi programul fiind suplimentat între orele 16.00 – 18.30. „Compartimentul gestionează tot ce înseamnă primirea cetăţenilor în audienţă. Muncim în echipă şi chiar ţin să subliniez că avem o colaborare foarte bună cu Cancelaria Prefectului şi cele trei servicii din cadrul Prefecturii Mureş, alături de care încercăm să soluţionăm cât mai prompt problemele cetăţenilor. De asemenea, ţin să apreciez colaborarea cu prefectul Marius Paşcan, care acordă un interes deosebit audienţelor. Astfel, în cazul în care i se suprapune programul peste cel de audienţe de marţi, decide întotdeauna să reprogrameze audienţele pentru ziua de joi, pentru a se întâlni cu cetăţenii”, a încheiat Ioan Iacob.
Numărul de telefon al Compartimentului informare – relaţii publice din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Mureş este 0265-266.801.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE