Angajaţii Ilefor intră în grevă pe perioadă nedeterminată Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Angajaţii Ilefor intră în grevă pe perioadă nedeterminată

2-2_30.jpg
Cei peste 180 de muncitori ai societăţii de prelucrare a lemnului Ilefor din Târgu-Mureş vor intra începând de astăzi în grevă pe perioadă nedeterminată, deoarece conducerea societăţii nu a respectat promisiunile făcute în toamna anului trecut de a le mări salariile şi a le acorda tichetele de masă.
Mai mult angajaţii au primit salariile pe luna noiembrie diminuate cu 5%, iar pe luna decembrie cu 25% mai mici. Iar potrivit noii grile de salarizare acceptate de conducerea societăţii anul trecut când angajaţii au intrat în grevă de avertisment, salariile ar fi trebuit să fie majorate, lucru ce încă nu s-a întâmplat, potrivit liderului sindicatului Ilefor. „Conflictul de interese se declanşează printr-o grevă pe timp nelimitat, începând cu data de 4 februarie 2011 de la ora 6.00 până la ora 14.00 în fiecare zi, până la recuperarea tuturor restanţelor pe care le avem pe luna noiembrie, de 5%, pe luna decembrie 25%”, a declarat Marin Gorea, liderul sindicatului Ilefor.
Acesta a subliniat că, deşi tichetele de masă ar fi trebuit deja să fie acordate, pe luna ianuarie, există deja întârzieri, iar avansul pe care angajaţii ar fi trebuit să-l primească la sfârşitul lunii ianuarie l-au primit la începutul lunii februarie, fără a fi majorat. “Asta înseamnă nerespectarea a două protocoale: protocolul nr. 160 din 22 noiembrie 2010 şi protocolul nr. 52 din 21 ianuarie 2011. Toate aceste protocoale cuprind solicitări care sunt reprezentate de nemulţumirile salariaţilor legate de neacordarea drepturilor salariale. Am reuşit la un moment dat să intrăm în normalitate, ca salariul să fie la nivelul celui negociat, dar pe luna noiembrie şi decembrie a fost mai mic”, a adăugat Gorea.

Angajaţii nu mai cred în vorbele conducerii, ci doar în fapte

Potrivit liderului de sindicat, conducerea societăţii a fost deja înştinţată de grevă, s-au purtat discuţii, dar angajaţii nu mai cred în poveşti, ci doar în fapte, când îşi vor recăpăta drepturile salariale. „A fost înştiinţată înainte cu 48 de ore conducerea. Ieri am avut o discuţie cu dânşii, dar nu mai credem în poveşti. Sunt două protocoale pe care le-am avut cu dânşii împreună şi nici unul nu l-au respectat. Iar oamenii sunt foarte necăjiţi şi supăraţi”, a mai spus liderul sindicatului Ilefor.
Începând de astăzi, 186 de angajaţi, cu excepţia portarilor şi angajaţilor de la centrală care asigură continuitatea, vor intra în grevă pe perioadă nedeterminată, zilnic, între orele 6.00 – 14.00, până la soluţionarea revendicărilor. Se vor prezenta la servici, dar nu vor îmbrăca ţinuta de lucru. Totodată, din data de 7 februarie, între orele 12.00 – 14.00 vor recurge şi la miting de protest.
Până la ora închiderii ediţiei, conducerea societăţii Ilefor nu a putut fi contactată pentru a-şi expune punctul de vedere legat de greva angajaţilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE