Decorează-ţi singur casa! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Decorează-ţi singur casa!

13_28.jpg
În fiecare zi de marţi cotidianul Zi de zi vă propune o nouă rubrică, realizată de Balazs Laszlo, design manager în cadrul SC Deco Concept SRL Târgu-Mureş. Întrebările şi sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate la adresa de e-mail decoconcept@gmail.com sau la numărul de telefon 0744-505.786. De asemenea, mai multe detalii despre design pot fi obţinute accesând site-ul www.decoconcept.ro.

Ţi-ai achiziţionat o casă sau ţi-ai propus să îţi redecorezi apartamentul, însă nu ştii ce stil ţi se potriveşte şi cum să-ţi pui în aplicare micul tău vis. Crezi că toate ideile îţi sunt pe plac şi nu reuşeşti să te decizi în privinţa modelului, culorilor, a mobilei sau a accesoriilor. Pentru că nu eşti designer profesionist, este normal să te laşi dus de val, însă important este să îţi găseşti stilul care te caracterizează. Te-ai pregătit sufleteşte şi eşti gata să te apuci de treabă. Înainte de orice ,, inspiră-te” din greşelile celorlalţi. Învaţă să fii mai selectiv şi să îţi defineşti gusturile urmărind câteva reguli simple.

Memorează toate ideile într-un carneţel
Orice idee care te încântă, detalii care te fascinează, mixaje de culori, orice aspect de amenajare care îţi atrage atenţia trebuie notat într-un carneţel. Notează-ţi toate ideile care te încântă. Nu te axa doar pe stiluri de amenajări interioare, priveşte atent şi analizează detaliile, accentele, coloristica, pentru ca mai târziu să poti realiza un mix apropiat stilului tău.

Vizitează cât mai multe case
Pentru a-ţi găsi stilul tău personal, trebuie să găseşti cât mai multe soluţii realiste şi posibilităţi reale de alegere. Vizitează casele rudelor sau ale prietenilor şi notează-ţi toate ideile şi soluţiile ingenioase pe care le-au găsit pentru amenajarea interioară. Profită de vacanţele tale şi fii atent la arhitectura locală sau elemente de decor din jurul tău, fă poze caselor care te inspiră, camerelor din hotel, amenajările din magazinele de mobilă, etc.

Citeşte reviste de specialitate
O altă sursă de inspiraţie o constituie revistele de specialitate în amenajări interioare. Achiziţionează cât mai multe reviste de specialitae, memoreazăle pentru că îţi vor fi de folos la momentul oportun, atât pentru a-ţi găsi stilul potrivit, cât şi pentru a aplica soluţii practice sau ingenioase.

Urmăreşte emisiuni TV
Emisiunile TV sunt o sursă de inspiraţie preţioasă, deoarece prezintă soluţii cu aplicabilitate şi în viaţa reală, într-o casă obişnuită. Memorează-ţi ideile, inregistrează emisiunile, pentru a le putea viziona mai târziu. Încearcă să te axezi pe emisiuni cu stiluri diferite. Unele sunt specializate pe renovarea unor case mai vechi, locuinţe simple, apartamente de bloc, altele prezintă locuiţe luxoase sau metode şi idei de decorare la care nici măcar nu ai îndrăzni să visezi.

Navighează pe internet şi caută site-uri
Găseşti pe internet multe site-uri specializate în amenajări interioare, fiecare cuprinzând atât poze, cât şi soluţii practice pentru anumite probleme cu care te-ai putea confrunta: spaţii prea mari sau mici fără o iluminare naturală corespunzătoare, elemente de decor apropiate stilului tău, lucruri de care trebuie să ţii cont dacă optezi pentru o schimbare de culoare sau refacerea pereţilor.
Ca şi în cazul emisiunilor de specialitate, apelează atât la site-uri sofisticate, dar şi la cele care sunt mai mult concepute pentru tine, de oameni care şi-au amenajat casa cu succes şi au dorit să împărtăşească şi celorlalţi experienţa lor.

Adaptează-ţi gusturile la instictul cultural format
Amenajarea reprezintă dezvoltarea spaţiului locuinţei în aşa fel încât să se potrivească perfect cu caracteristicile psihologice şi nevoile fiecărui individ. Ea sugerează aliniera decorului cu toate simţurile umane, fără a omite nici un aspect : culoare, formţ, linie, textura, sunet şi miros. De asemenea, simbolurile şi imaginile au un efect major asupra fiecărei persoane, în special în momentul în care obiectul respectiv poate fi identificat cu o amintire. Important este să menţii o perspectivă realistă şi să-ţi adaptezi gusturile la condiţiile casei tale. În caz contrar, rişti să obţii un aspect steril, o imitaţie nereuşită, te complici şi ajungi să nu te simţi relaxat în propria casă.
Locuinţa este acel spaţiu de locuit (casă-apartament) care trebuie să reflecte cerinţele şi nevoile familiei, utilitatea şi funcţionalitatea sa. Fiecare spaţiu trebuie să fie tratat in mod diferit având o identitate aparte, dar împreună devenind un tot unitar care reprezintă personalitatea proprietarului. Cea mai simplă metodă de amenajare o poţi realiza prin îmbinarea liniilor romantice cu cele minimaliste,şi astfel îţi vei transforma locuinţa într-una călduroasă şi primitoare.

Sfatul designerului
Nu ezita abordarea unei discuţii cu un designer, pentru a-ţi crea o nouă identitate bazată pe imaginea stilului tău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE