Magazinele din blocuri deschise doar de la ora 8? Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Magazinele din blocuri deschise doar de la ora 8?

3-3_26.jpg
Primăria Târgu-Mureş inventariază în această lună magazinele, barurile, etc, ce funcţionează la parterul blocurilor. Consiliul Local (CL) ar putea decide în şedinţa viitoare ca acestea să fie deschise doar de la ora 8.00, nu de la 6.00. În plus, CL a decis joia trecută că doar cei ncare au impozitele la zi să mai primească avize de funcţionare.

Iniţiativa cetăţenilor

După ce o solicitare în numele locuitorilor din cartierele Tudor, Dâmbu, Aleea Carpaţi, 7 Noiembrie, pentru modificarea orarului unităţilor comerciale, a ajuns în mapele de şedinţă ale consilierilor la ultima şedinţă a CL, municipalitatea a decis că va studia rezolvarea problemei. Lucreţia Pop, iniţiatorul propunerii, a argumentat poziţia locuitorilor din oraş pe baza prevederilor Legii 153-2010, ce modifică Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Astfel, actul normativ prevede la articolul 2, intervale orare de linişte între 22.00 – 8.00 şi 13.00 – 14.00, timpi în care tulburarea liniştii constituie contravenţie. “Cele solicitate de dumneavoastră nu pot fi soluţionate în regim de urgenţă, reglementarea domeniului necesitând o analiză mai amplă şi cu procedurile prevăzute de lege”, se arată în răspunsul scris semnat de primarul Dorin Florea. “Oamenii se plâng în general de magazinele care sunt în incinta unor imobile de locuit. Est o problemă şi cu noul interval stabilit pentru linişte, cel între 13.00 – 14.00 pentru că e un segment al zilei când oamenii sunt activi, vin de la serviciu, copiii de la şcoală, era mai corect cel anterior, între 15.00 – 17.00. Ar fi o iniţiativă cred posibilă pentru că nu este un aflux de clienţi atât de mare la ora 6.00, dar vom depune şi noi o solicitare către CL pentru a se lua o decizie conform interesului cetăţenilor”, a declarat Ştefan Budai, preşedintele Ligii Asociaţilor de Proprietari. La ultima şedinţă a CL, joi 10 februarie, secretarul municipiului, Maria Cioban, a propus ca solicitarea cetăţenilor să fie discutată în comisiile de specialitate ale CL, o decizie fiind aşteptată ulterior.

Controversă la Mediaş
Consiliul Local al oraşului Mediaş a decis la începutul lunii februarie ca localurile de alimentaţie publică din zona centrală a localităţii să funcţioneze doar până la ora 22.00, prin excepţie până la ora 23.00, în lunile mai – septembrie. Măsura a fost urmată de proteste ale tinerilor, campanii media de analiză şi protest, iar acum CL Mediaş ar putea reveni asupra deciziei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE