Adunare secretă la CARP. La cine s-au evaporat miliardele? Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Adunare secretă la CARP. La cine s-au evaporat miliardele?

14_786be2.jpgAdunare Generală cu iz de scandal ieri, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu-Mureş. Cu toate că a prezentat o hotărâre judecătorească prin care i se recunoaşte calitatea de membru al CARP, Ioan Octavian Pop nu a fost lăsat să participe la adunare. De asemenea, deşi întâlnirea era publică, aceasta a avut loc cu uşile închise la propriu, iar doi bodyguarzi angajaţi ai unei firme de pază i-au ţinut la distanţă pe eventualii musafiri nedoriţi, din categoria cărora a făcut parte şi presa.
Incomodaţi de Ioan Octavian Pop
„Am aflat întâmplător de această adunare şi m-am prezentat şi eu, mai ales că deţin o hotărâre judecătorească prin care se recunoaşte că sunt membru al CARP Târgu-Mureş. Am arătat hârtia conducerii CARP, dar nu m-au lăsat să intru, iar cei doi bodyguarzi nici măcar nu ştiau motivul pentru care nu au voie să mă lase înăuntru”, a declarat Ioan Octavian Pop, care ne-a prezentat un extras din dispozitivul sentinţei civile nr. 4981 din 3 iunie 2011. „Judecătoria, în numele legii hotărăşte: admite în parte cererea formulată de reclamantul Pop Ioan Octavian în contradictoriu cu pârâta Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureş, cu sediul în Târgu-Mureş, str. Bolyai nr. 36, judeţul Mureş. Anulează în parte hotărârea Adunării Generale Ordinare a Asociaţiei Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureş din 7 iunie 2010 – 8 iunie 2010, în partea privitoare la reclamant, doar în ce priveşte excluderea reclamantului din calitatea de membru al asociaţiei şi în consecinţă obligă pârâta să redea reclamantului calitatea de membru al asociaţiei şi să repună pe acesta în toate drepturile decurgând din această calitate”, se arată în document.
Următorul pas, în instanţă
Ioan Octavian Pop a susţinut că întâlnirea trebuia mediatizată în mass media pentru a exista cât mai mulţi participanţi şi a afirmat că îi va acţiona în instanţă pe cei care i-au interzis accesul la Adunarea Generală a CARP Târgu-Mureş. „Nu îmi vine să cred că adunarea e secretă şi se ţine cu uşile închise şi câteva persoane decid în numele a 12.000 de membri. Nu s-a anunţat în nici un ziar de adunare, cu şapte zile înainte, aşa cum trebuie. Ei ţin şedinţa pe ascuns ca să îşi acopere hoţiile şi să modifice statutul astfel încât să decidă ei totul. Voi face plângere penală împotriva lor pentru că mi s-au încălcat drepturile cetăţeneşti deoarece potrivit Codului Penal, ignorarea unei hotărâri judecătoreşti se sancţionează cu închisoare între şase luni şi trei ani. Le-am arătat hârtia de la instanţă la intrare, am şi martori în acest sens, dar nu m-au lăsat să intru. De ce oare? Le e teamă de adevăr? Toată lumea ştie că de la CARP s-au evaporat sume enorme, de zeci de miliarde de lei”, a afirmat Ioan Octavian Pop.
Gheorghe Nemeş: „Vă rog să veniţi mâine…”
Întrebat de ce accesul lui Octavian Pop şi al mass media la Adunarea Generală a fost restricţionat, preşedintele CARP Târgu-Mureş, Gheorghe Nemeş, a evitat să ofere prea multe răspunsuri, după cum lesne se poate deduce din dialogul următor.
Reporter: Domnul Octavian Pop susţine că deşi are hotărâre judecătorească, nu a fost lăsat să intre.
Gheorghe Nemeş:
Vă rog să veniţi mâine, că n-am documentele la mine, sunt la oameni, veniţi mâine în jur de ora 10 şi vă arătăm celelalte documente, nu numai acesta.
Rep: El are un document datat 3 iunie 2011…
G.N.:
Dumneata ai văzut-o înaintea mea, noi n-am văzut-o până acum.
Rep.: Octavian Pop a venit cu hârtia la uşă. Cum n-aţi văzut-o?
G.N.:
Trebuia să vină oficial, să o înregistreze la Consiliul de Administraţie.
Rep.: Dar nouă de ce nu ne-aţi permis să intrăm?
G.N.:
Pentru că ştiam că nu v-am solicitat noi, ci v-a solicitat dânsul (Octavian Pop – n.r.).
Rep.: Dar era o adunare publică…
G.N.:
Îl ştim pe dânsul. Dacă veniţi mâine vă dăm toate datele.
Rep.: Încă o întrebare… De ce n-aţi anunţat în presă că se organizează Adunarea Generală?
G.N.:
Această adunare a fost amânată tot din cauza lui, a fost anunţată atunci, la vremea respectivă. S-au respectat toate treburile, a fost amânată din cauza circurilor lor şi anunţată prin afişaj.
Rep.: De ce n-aţi anunţat-o în două ziare, unul de limbă română şi unul de limbă maghiară?
G.N.:
Vă rog să veniţi mâine şi atunci vă vom putea da relaţii.
Rep.: Pe mine mă interesau acum…
G.N.:
Neavând documente, vi le putem oferi doar mâine.
Rep.: Dar nu puteţi să ne spuneţi despre ce aţi vorbit la adunarea de azi?
G.N.:
Dar nu se face aşa ceva, avem un consiliu, discutăm în consiliu, nu poate veni toată lumea…
Rep.: Cum toată lumea?! E o adunare publică…
Statutul va fi schimbat
„S-au discutat multe probleme, unele dintre ele parţial. Statutul va fi schimbat în proporţie de 70%. Au fost voci care au susţinut că adunarea e nelegală şi nestatutară. Sunt vreo şapte modificări la statut care nu mi se par a fi în regulă. Modul lor de comportare lasă de dorit.”
Valeriu Pop, membru CARP Târgu-Mureş
A fost o şedinţă statutară
„A fost o şedinţă statutară, normală, în care s-a dezbătut toată ordinea de zi a aprobat o activitate pentru anul 2011, normală, în Consiliul legitim, care a fost înregistrat, dar circurile continuă.”
Moldovan Ladislau, membru CARP Târgu-Mureş
Am căzut ca musca în lapte
„Sunt membru CARP de 12 ani şi am venit la şedinţa asta neorganizată fiindcă n-am fost anunţaţi şi am căzut ca musca în lapte. S-au discutat nişte treburi cu modificări de statut, cu salariul preşedintelui şi cu excluderea unor persoane care n-au fost de faţă. Cu unele am fost de acord, cu altele nu şi vă spun că s-a lucrat foarte mult ilegal şi s-a angrenat aici o familie care vrea să taie şi să spânzure la CARP. S-a mai angajat contabil, am întrebat de salariu, nu mi-au dat răspuns…”
Dumitru Tătar, membru CARP Târgu-Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE