COMUNICAT DE PRESĂ – Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

COMUNICAT DE PRESĂ – Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş

Pentru combaterea muncii la negru, reducerea evaziunii fiscale şi respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor, în perioada 01.12.- 31.12.2011 Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş a derulat o serie de acţiuni de control la nivelul unor angajatori din judeţ care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum prestări servicii, comerţ şi producţie. 
În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele aspecte:
A. În domeniul relaţiilor  de muncă
În perioada de referinţă, Serviciul Control Relaţii de Muncă a efectuat 92  de controale având ca scop depistarea muncii nedeclarate, care au avut ca rezultat depistarea a 104 persoane ce lucrau fără forme legale. În urma controlului, inspectorii ITM Mureş au sancţionat în total 50 angajatori, dintre care 8 angajatori pentru muncă la negru şi s-au întocmit 3 sesizări către Parchetul Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contract individual de muncă.
Pentru deficienţele constatate la angajatorii controlaţi, inspectorii ITM Mureş au aplicat 64 sancţiuni contravenţionale, din care 41 avertismente şi 23 amenzi. Valoarea totală a amenzilor aplicate în urma controalelor s-a ridicat la 148.600 lei, din care 100.000 de lei pentru muncă la negru.
De asemenea, inspectorii ITM au dispus 295 de măsuri pentru remedierea deficienţelor.
B. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
În perioada 01.12-31.12.2011, inspectorii ITM Mureş au efectuat 88 de  controale, în urma cărora au fost constatate 90 deficienţe, dispunând tot atâtea măsuri pentru remedierea acestora.
Echipele de control au sancţionat 38  angajatori şi au aplicat 52 sancţiuni contravenţionale, din care 41 avertismente şi 11 amenzi, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 92.000 de lei.
În perioada 01.12.– 31.12.2011 s-au înregistrat  8 accidente cu incapacitate temporară de muncă.
Inspector şef,
Jrs. Andrei Mureşan

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE