Dobre: „Curtea Constituţională, prea conectată la politică!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Dobre: „Curtea Constituţională, prea conectată la politică!”

2-1_8a0b21.jpgPreşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a declarat ieri că decizia Curţii Constiuţionale a României de a amâna pentru data de 25 ianuarie luarea unei hotărâri privind constituţionalitatea legii care prevede comasarea alegerilor locale şi parlamentare din 2012 este o nouă dovadă de imixtiune politică în activitatea respectivei instituţii. „Evident că lucrurile sunt foarte încordate pe plan politic, iar decizia de amânare demonstrează ce am mai spus şi cu alte ocazii, că din păcate Curtea Constituţională, în ansamblul ei, e mult prea conectată la viaţa politică. Având în vedere că în prezent viaţa politică este foarte tensionată, e normal ca şi Curtea Constituţională să fie tensionată”, a afirmat Ciprian Dobre.
De asemenea, deputatul liberal consideră că decizia de ieri a Curţii Constituţionale nu avantajează pe nimeni şi a fost influenţată de presiunile exercitate de către partidele politice. „Decizia nu avantajează pe nimeni. Cred că magistraţii Curţii au luat respectiva hotărâre din cauza presiunilor care se fac din toate partidele şi cred că acest lucru a dus la o decizie probabil la limită pentru amânare”, a completat preşedintele PNL Mureş.
Sesizarea Curţii a fost făcută de Uniunea Social Liberală, care a solicitat să se ia „atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE