Infracţionalitatea sesizată, în scădere cu 15% Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Infracţionalitatea sesizată, în scădere cu 15%

4-1_67.jpgŞeful Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Mureş, comisar şef Valentin Pescari, a anunţat ieri că indicatorii de performanţă realizaţi în anul 2011 situează Mureşul printre judeţele fruntaşe pe plan naţional. “Criminalitatea în 2011 în judeţul Mureş a fost oarecum menţinută în nişte parametri normali, situându-ne la mulţi indicatori sub media naţională. Mă refer aici la infracţionalitatea judiciară. Infracţionalitatea sesizată, adică infracţiunile pe care le sesizează cetăţeanul, au scăzut. Am avut o scădere de aproape 15%. Ne propunem ca şi în anul 2012 să menţinem acest indicator”, a declarat Valentin Pescari.
Lideri naţionali la rechizitorii
În ceea ce priveşte infracţionalitatea economico-financiară, IPJ Mureş a realizat în anul 2011 un număr de rechizitorii care plasează instituţia în Top 3 naţional. “Am promovat dosare penale pentru începerea urmăririi penale şi spre Parchetele locale unde s-au finalizat prin 66 de rechizitorii, ceea ce ne situează pe primele trei locuri din ţară. La nivelul Inspectoratului Mureş este format acel grup de lucru operaţional format din mai multe instituţii care îşi aduc aportul la combaterea evaziunii fiscale”, a precizat Valentin Pescari.
Numărul de omoruri, în scădere
Referindu-se la criminalitatea comisă cu violenţă, şeful IPJ Mureş a arătat că la nivelul judeţului, în anul 2011 numărul acestora s-a diminuat considerabil comparativ cu anul 2010. “Numărul infracţiunilor comise cu violenţă în anul 2011 este de 1.970, însă acesta a scăzut semnificativ faţă de anul precedent, cu 537 de fapte, importantă fiind diminuarea numărului faptelor de omor cu opt”, a explicat Valentin Pescari.
Mai puţine decese pe şosele
Potrivit acestuia, pe linie de circulaţie, în judeţul Mureş s-au înregistrat 53 de decese ca urmare a accidentelor rutiere. “Comparativ cu anul 2010, numărul acestora este mai mic cu şase. Cauzele generatoare sunt viteza excesivă sau neacordarea de prioritate şi indiscipline pietonală. Am căutat să găsim mai multe formule pentru a contracara aceste infracţiuni şi să ne situăm la un nivel mai scăzut”, a subliniat şeful IPJ Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE