Bugetul Târgu-Mureşului, 601 milioane de lei Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Bugetul Târgu-Mureşului, 601 milioane de lei

3-2_74e333.jpgConsilierii locali târgumureşeni, întruniţi în şedinţă ordinară ieri, au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012, din cei 21 de consilieri prezenţi 18 votând pentru, doi împotrivă şi unul abţinându-se. Astfel, bugetul de cheltuieli a fost stabilit la 601.794.723 lei. În cea ce priveşte cheltuielile de personal s-au prevăzut 88.871.000 lei din care pentru capitolul “Învăţământ” 63.641.000 lei (71,61%), pentru “Asistenţă socială” 5.131.000 lei (5,77%) şi 2.440.000 lei (2,75%) pentru “Sănătate”. În ceea ce priveşte veniturile proprii estimate a fi încasate în cursul anului 2012, în sumă de 167.349.200 lei, acesta reprezintă 82,25% faţă de bugetul anului 2011.
Critici aduse proiectului de buget
Nu au lipsit criticile aduse proiectului de buget, consilierul local Pui Sebastian invocând atât lipsa dezbaterii publice a bugetului, cât şi repartizarea în favoarea Poliţiei Locale şi a Complexului Weekend, în detrimentul asistenţei sociale şi a persoanelor cu handicap. “Consider că acest proiect trebuia supus dezbaterii publice, cu o lună înainte de aprobare, or el a fost postat abia în această săptămână. La o privire mai atentă se observă că sunt sume foarte mari pentru sport, pentru transport, creşte suma aprobată pentru Poliţia Locală şi la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul, faţă de anul trecut. Se observă foarte uşor că bugetul scade pentru asistenţa socială şi la persoanele cu handicap”, a precizat Sebastian Pui.
Popa şi Brişcaru, tăiaţi de la microfon
În cursul şedinţei, consilierii locali au respins cererea înaintată de Dragoş Popa şi Cornel Brişcaru de a-şi exprima poziţia în ce priveşte proiectul de buget. “Consider anormală decizia consilierilor care se dovedesc ca fiind un grup infracţionali, de a nu ne permite să vorbim timp de un minut. Sunt convins că a fost o decizie politică, nepermiterea de a lua cuvântul, o decizie impusă de Dorin Florea, care nu vrea să ţină cont de părerea cetăţenilor. Am fi dorit să solicităm respectarea legii şi anume dezbaterea publică, cum este firesc a proiectului de buget local, şi nu impunerea unui buget electoral, ceea ce se întâmplă astăzi, în care sunt impuse sume de bani către anumite instituţii care vor servi cu siguranţe în campania electorală în interesul PDL şi UDMR”, a afirmat Dragoş Popa, preşedintele PSD Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE