Noi speranţe pentru handbalul mureşean Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Noi speranţe pentru handbalul mureşean

6_4f2a04.jpgHandbalul târgumureşean, cândva în prim plan naţional prin echipa feminină CS Mureşul Târgu-Mureş, aproape a dispărut. În ultimii ani s-au înregistrat mai multe tentative de revigorare. Unul dintre cluburile recent apărute este CS Olimpic Târgu-Mureş. Clubul a fost înfiinţat în august 2009, la iniţiativa soţilor Mihaela şi Claudiu Evi. Un deja vue, dacă ţinem cont de activitatea soţilor Marina şi Ladislau Kulcsar. Foşti handbalişti, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, evident, la specializarea handbal, familia Evi a decis să sprijine o ramură în suferinţă, care constituia şi pasiunea lor. „Dacă formezi un fond de jucători, se alcătuieşte o piramidă din care pot apărea valorile care vor face performanţă. Ambiţia noastră este de a readuce handbalul mureşean acolo unde a fost cândva. Este o mare diferenţă din punct de vedere material între a aduce jucători din alte părţi şi a avea o proprie pepinieră, cu jucători localnici, care sunt mai puţin costisitori”, este de părere Claudiu Evi.
Sprijiniţi de Primărie
Mihaela a reuşit performanţe remarcabile ca jucătoare, cucerind cu echipa reprezentativă de junioare a României titlul de vicecampioană europeană şi medalia de bronz la Mondialele de tineret. Şi-a încheiat cariera de jucătoare la actuala SC Mureşul şi s-a dedicat creşterii tinerelor talente. „Până acum n-au fost copii care să se orienteze spre handbal şi din cauza faptului că nu s-a făcut popularizarea în şcoli. După obţinerea primei medalii, am fost sprijiniţi şi de Primărie, prin persoana lui Claudiu Maior. Contestat de mulţi pentru faptul că ajută sportul din bani publici, mulţi au fost ajutaţi şi toţi aceştia pot spune că au fost şi alţii înaintea lui, care n-au făcut acest lucru. Ne-a asigurat deplasarea la un turneu în Slovacia, pe care l-am câştigat”, a afirmat Mihaela Evi.
Circa 200 de handbalişti
Clubul are în jur de 200 de sportivi, la şapte grupe, născuţi între anii 1998 şi 2007, peste o sută fiind deja legitimaţi. La grupele de începători, oscilaţiile sunt mari şi legitimările se fac doar din momentul în care copiii, unii preşcolari se decid să continue. Printre acestea este şi una de băieţi, la minihandbal, unde regresul este şi mai pronunţat. S-a reuşit, după doar doi ani să obţină medalia de argint la naţionalele de minihandbal la fete.
Cinci dintre echipe se antrenează la Gimnaziul „Liviu Rebreanu”, două la „Mihai Viteazu”, unde au găsit înţelegere. Ajutaţi de o a treia antrenoare, Andrea Diana Luca, echipele au pornit la drum în noul sezon cu ambiţii mari, îndeosebi la grupele de junioare IV şi minihandbal, inclusiv la băieţi. La junioare IV, pretenţiile sunt în mare parte justificate, multe dintre vicecampioanele de la minihandbal trecând la această categorie. Această disciplină a făcut deseori Sala Sporturilor neîncăpătoare şi au apărut mai multe cluburi care doresc să readucă acest „virus”, alături de echipele de baschet şi futsal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE