“Bunătatea Lui Dumnezeu nu este limitată de orientările umane” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

“Bunătatea Lui Dumnezeu nu este limitată de orientările umane”

8_7f9431.jpgEvanghelia duminicii de ieri ne arată că iubirea unei mame pentru copilul său este mai presus de mândrie şi doar stăruinţa şi rugăciunea sa către Dumnezeu poate duce la vindecarea copilului ei.
Evanghelia ne vorbeşte de o canaaniancă ce se roagă Domnului Iisus Hristos cu stăruinţă pentru fiica ei bolnavă. Dar Domnul Iisus nu o asculta, ci întârzierea cu care o lasă să se roage mai departe are menirea de a vedea tăria credinţei cu care se ruga această femeie. Ucenicii au încercat şi ei să intervină, dar Domnul a continuat să pară indiferent, tocmai pentru a vedea stăruinţa, dragostea şi insistenţa cu care se ruga femeia “Doamne, ajută-mă!”. Într-un final Domnul s-a milostivit de ea şi i-a spus “O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti! Şi s-a tămăduit fiica ei din ceasul acela.”
Evanghelia scoate în evidenţă două lucruri: mai întâi bunătatea cea mare a Lui Dumnezeu, care indiferent de poziţia în care suntem noi, nu rămâne surd la rugăciunea noastră.
“Bunătatea Lui Dumnezeu nu este limitată de orientările umane. Noi de foarte multe ori facem socoteli, uite la cutare păcătos îi merge bine. Evanghelia ne arată că omul nu trebuie să pună asemenea bariere între el şi semeni sau între om şi Dumnezeu. Dumnezeu îi binecuvintează pe toţi. Lângă fiecare om cu deosebirile şi frământările care îl caracterizează găsim întotdeauna bunătatea şi lucrarea Lui Dumnezeu”, a predicat părintele Nicolae Luduşan, parohul Bisericii cu hramul Sfinţii Trei Ierahi din Târgu Mureş.
Al doilea lucru scos în evidenţă de Evanghelie se referă la calitatea acestei mame, care se ruga pentru fiica ei, care, mai bine ca nimeni alta, ştia suferinţa în care se zbătea propriul ei copil.
“Frământările, neîmplinirile, durerile copiilor noştri sunt şi ale părinţilor. Când un copil are o problemă, un părinte suferă de o sută de ori mai mult decât copilul lui. Dimensiunea şi multitudinea formelor de rău care pot ataca şi pe oameni şi pe copii sunt foarte multe, Suntem cumplit înduioşaţi atunci când ne gândim că un suflet de copil este stăpânit de rău. L-am putea numi un înger în lanţuri. Formele răului îi pot domina şi pe copiii noştri în atât de multe moduri: alcool, tutun, droguri, alte împătimiri, alte suferinţe. Iată de ce trebuie să fim foarte atenţi şi prudenţi în meseria aceasta de părinte, pentru a fi prin rugăciune stăruitori pentru ca ai noştri copii să nu ajungă îngeri în lanţuri”, i-a sfătuit pe enoriaşi părintele Luduşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE