3,5 milioane de lei, bugetul Brâncoveneştiului în 2012 Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

3,5 milioane de lei, bugetul Brâncoveneştiului în 2012

5-1_85.jpgAprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local din 25 ianuarie, bugetul comunei Brâncoveneşti este apreciat de primarul Ordog Ferencz ca fiind mulţumitor şi realizabil, doar în măsura în care administraţia locală va reuşi să bifeze veniturile propuse pentru 2012.
Reporter: Care e valoarea bugetului comunei Brâncoveneşti pentru acest an?
Ordog Ferencz:
Bugetul comunei Brâncoveneşti pe anul 2012, comparativ cu cel de anul trecut, este aproximativ acelaşi. Cifric, el are valoarea de 3.527.000 de lei, inclusiv salariile profesorilor, ale angajaţilor de la primărie şi evident ale asistenţilor sociali. Din păcate, comparativ cu 2011, din sumele alocate de la Finanţe şi Consiliul Judeţean am primit mai puţin. Sperăm şi încercăm ca din venituri proprii să echilibrăm bugetul ca să putem să mişcăm şi în acest an, indiferent de data la care vor fi organizate alegerile.
Rep.: După ce criterii aţi gândit bugetul?
O.F.:
Am întocmit proiectul de buget dar am zis că în prima fază trebuie să realizăm veniturile propuse. Degeaba am făcut noi planificări, când de exemplu am un raport cu 38 de probleme importante pentru cele cinci sate ale comunei Brâncoveneşti pe care trebuie să le rezolvăm în acest an. Doar aşa vom reuşi să rezolvăm problemele respective, dacă reuşim să realizăm bugetul propus.
Rep.: Apropo de venituri proprii… care a fost gradul de colectare a impozitelor şi taxelor în 2011?
O.F.:
Anul trecut gradul de colectare a taxelor şi impozitelor a fost de aproape 85%. Din păcate, au fost nişte probleme, mulţi cetăţeni au rămas datori pentru că au aşteptat să vină banii pentru încălzirea cu lemne pe care să îi folosească pentru plata impozitului. Aceşti bani au venit abia în ianuarie, de aceea procentul e mai mic.
Rep.: Ce priorităţi aveţi pentru 2012?
O.F.:
În fiecare an, în şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie prezint un raport în care înşir toate problemele importante din satele comunei. Ca proiecte mari, avem introducerea apei potabile în Idicel Sat, Idicel Pădure, care în momentul de faţă stagnează având în vedere condiţiile meteorologice. În prezent se află în derulare întocmirea studiului de fezabilitate pentru o sală de sport în satul Brâncoveneşti, iar printre priorităţi mai avem construirea unei clădiri pentru postul de Poliţie Locală. Neaparat e nevoie să construim un sediu nou pentru secţia de Poliţie Locală deoarece cele două încăperi din Primărie destinate activităţii sunt insuficiente. De asemenea, ne-am propus amenajarea curţii Căminului Cultural unde urmează să construim această clădire şi amenajarea interioară a primăriei, iar altă lucrare importantă pe care o realizăm în fiecare an este pietruirea drumurilor laterale din fiecare sat al comunei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE