Frigul a adus amenzi de 18.000 de lei angajatorilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Frigul a adus amenzi de 18.000 de lei angajatorilor

5-2_81.jpgTemperaturile extrem de  scăzute, de săptămâna trecută au atras după sine şi amenzi angajatorilor, pentru nerespectarea obligaţiilor privind protecţia angajaţilor. Chiar dacă temperaturile au mai crescut, inspectorii de muncă continuă verificările în rândul angajatorilor din judeţul Mureş. Săptămâna trecută inspectorii de muncă au aplicat amenzi angajatorilor care nu au respectat prevederile Ordonanţei 99/2000.
„Săptămâna trecută a fost prima săptămână în care am demarat controale tematice pe această problemă. În urma controalelor, au fost 18 la număr, am constatat 22 de neconformităţi, dintre care cele mai frecvente au fost neasigurarea din partea angajatorului a echipamentului individual de protectie, spre exemplu lipsa totală a echipamentului de protecţie a la astfel de temperaturi scăzute prin acordarea de echipament de protecţie gen o pufoaică la patru angajaţi”, a declarat Andrei Mureşan, inspectorul şef al ITM Mureş.
De asemenea, nu a fost asigurat de către angajatori examenul medical periodic şi la angajare în vederea depistării precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi extreme. „Angajatorii trebuie să efectueze anumite controale medicale prin care să aibă o anumită radiografie asupra stării de sanatate a anagajaţilor prin care prin medicul de intreprindere i se interzice să practice anumite munci, în funcţie de afecţiunile pe care le are în medii extreme, ori temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute”, a precizat inspectorul şef al ITM Mureş.
Printre neregulile depistate s-a mai numărat şi lipsa măsurilor luate pentru asigurarea primului ajutor şi transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate.
Neregulile au fost depistate la societăţi care au ca obiect de activitate servicii de spălătorie auto, vulcanizări, comerţ în târguri şi pieţe. Pentru neregulile constatate inspectorii au aplicat 22 de măsuri de remediere, 11 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat 13 avertismente şi două amenzi, în valoare totală de 18.000 lei.  „Teoretic am ieşit din aceste prevederi ale ordonanţei pentru că nu am mai înregistrat două zile consecutiv minime de -20 de grade, dar vom continua campania de informare şi de prevenire pentru că la fel te poţi răci şi la -10 grade cum te răceşti şi la -20”, a mai spus Mureşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE