PSD dezaprobă separarea pe criterii etnice a UMF Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

PSD dezaprobă separarea pe criterii etnice a UMF

5-1_87.jpgSepararea pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş printr-o hotărâre de Guvern, datorită trocului politic PDL-UDMR-UNPR, ar putea crea mari tensiuni în lumea medicală academică, studenţi şi chiar populaţia Târgu Mureşului, este de părere preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa.
Acesta a făcut referire la declaraţia preşedintelului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia formaţiunea sa politică va rămâne la guvernare cu condiţia înfiinţării liniei de predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş. “E un lucru care ne îngrijorează. Observăm că acest troc politic PDL-UDMR-UNPR nu are absolut nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul naţional. L-am văzut pe preşedintele UDMR punând în continuare condiţii pentru a sprijini Guvernul actual. De data aceasta, una dintre condiţii vizează inclusiv o situaţie din Târgu Mureş, şi anume Universitatea de Medicină şi Farmacie. Este trist că se fac asemenea trocuri politice, cu girul PDL”, a declarat dr. Dragoş Popa.
Acesta a precizat că primarul Dpron Florea, care este şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional participă şi girează această lovitură de imagine care poate să aducă grave prejudicii sociale, naţionale şi anume separarea UMF pe criterii entice. 
“Pericolul politic şi public pe care îl prezintă o asemenea decizie de a gira cu o hotărâre de Guvern separarea UMF Târgu Mureş pe criterii entice sunt convins că poate să creeze presiuni extrem de mari în lumea academică, medicală, în rândul studenţilor şi a cetăţenilor din Târgu Mureş. Cer pe această cale ferm ca medicul Dorin Florea, vicepreşedintele PDL la nivel naţional, preşedintele PDL Mureş şi primar al municipiului Târgu Mureş să ia o poziţie fermă pentru a nu se face acest troc politic, care ar afecta situaţia din Târgu Mureş şi care poate să aducă prejudicii majore”, a continuat dr. Dragoş Popa.
În opinia sa, trocul cerut de UDMR pe care PDL îl va accepta va fi şi un beneficiu pentru statul maghiar care va putea astfel să importe cadre medicale pregătite în România, pe banii statului român, care să servească spitalele din Ungaria. “Este categoric interesul statului maghiar în acest aspect astfel încât să importe cadre medicale din România pregătite pe banii statului român şi care să servească spitalele din Ungaria.  Profesorii şi studenţii, din păcate, se lasă influenţaţi de anumiţi lideri, pe care i-am văzut zilele trecute că erau premiaţi de către preşedintele Ungariei, mă refer la profesorul Szabo Bela, care a primit o distincţie din partea preşedintelui Ungariei pentru merite deosebite în lupta de implementare a învăţământului medical maghiar în Târgu Mureş”, a conchis dr. Dragoş Popa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE