Tinerii îşi pot începe o afacere cu bani de la stat Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Tinerii îşi pot începe o afacere cu bani de la stat

10-3_10.jpgTinerii care doresc să-şi înceapă propria afacere pot beneficia şi în acest an de finanţare nerambursabilă din partea statului român, în cadrul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către intreprinzătorii tineri. „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri urmăreşte: dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor, stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării firmelor nou-înfiinţate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finanţare, facilitarea accesului tinerilor la sursele de  finanţare”, a precizat Keszeg Szabolcs Andras, şef oficiu, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Târgu-Mureş.
De prevederile programului pot beneficia persoanele fizice care au capacitate juridică deplină de exerciţiu cu vârsta de până la 35 de ani, înaintea înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European, înfiinţează pentru prima dată o societate comercial, precum şi să nu mai fi beneficiat vreodată de prevederile acestui program. Bugetul alocat pentru acest an este de 21.000.000 lei, iar alocaţia financiară nerambursabilă reprezintă 50%, însă nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare.
Înscrierile pentru program încep de astăzi, de la ora 10.00, pe site-ul agenţiei www.aippimm.ro fiind disponibil formularul de înscriere. Pentru mai multe detalii tinerii pot solicita informaţii la sediul OTIMMC Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE